Nydelse for krop og sjæl!

Til specialiteterne i denne region hører bl.a. andebryst (magret de canard) og trøffel (truffes). Retter med and og trøffel vil ofte være at finde på menukortet, men der er masser at vælge imellem - også af retter, som den gængse dansker holder af. Desuden stammer kendte vine fra dette område. Bergerac vine passer fremragende til and eller gås. Med et godt glas vin til maden er der vist kun at sige velbekomme!

Hvidløg skal der til

Ofte kan man finde Tourain Blanchi eller Tourin på menukortet. Denne krydrede og cremede hvidløgssuppe smager virkeligt godt og hører til blandt favoritterne i regionen.

Det siges, at supperesterne blev piftet op med rødvin og derefter drukket direkte fra tallerkenen. Men bare rolig: Denne tradition hører fortiden til.

Noget godt til ganen

Det er langt fra alle, der bryder sig om gåslever. I denne region er foie gras meget udbredt, så skulle man have lyst til at prøve, bliver det ikke svært at finde en restaurant med denne ret på menukortet. Der findes mange forskellige varianter - f.eks. stegt med salat som tilbehør.

Rillettes er en anden lokal specialitet, som består af kød, der bliver kogt i egen saft og fedt (ofte svinekød) og som sidenhen serveres på et frisk stykke baguette.

Sikke en ost!

Périgord - som området også hedder - har ikke kun kødretter at tilbyde. Blandt andet er valnødder, svampe og spisekastanjer også meget populære. Men hvad er et fransk køkken uden ost? 

I Dordogne bliver særligt fåre- og gedeost produceret. En af de mest kendte slags er Rocamadour (også kendt som Cabécou). Hvis osten er pakket ind i blade er den kendt under navnet Picadou. Velbekomme!

Mild eller kraftig?

Bergerac vine er meget populære. Fra området i Pécharmant bliver både milde og kraftige rødvine dyrket. F.eks. er likørvinen Monbazillac verdensberømt. Den passer rigtigt godt til retter med and. 

Franskmændene drikker altid et glas vand til vinen. Mineralvand er tit ret dyrt på restauranter. Derfor bestiller lokalbefolkningen (og turister som er opmærksomme på det) i stedet for ofte en karaffel med vand fra hanen - "une Carafe d'Eau". Så er det nemlig gratis.