Fra stenalder til middelalder

Dordogne består ikke kun af fortryllende, middelalderlige byer og et unikt flodlandskab men også af imponerende vidnesbyrd fra vores forfædre, som går helt tilbage til den sene stenaldertid. Her kan man bl.a. få en masse viden om Cro-Magnonmenneskets æra. Huler med vægmalerier, grotter fulde af gigantiske drypsten, overhængende klipper med spor fra tidligere bosættelser... Alt dette og meget mere er der at opleve her. Så det er bare om at komme afsted på eventyr.

Borge og slotte

Der findes utallige borge og slotte i Périgord. Bl.a. er slotett Chateau De Beynac et besøg værd. Slottet ligger stejlt på et bjerg, og fra slottet har man en fantastisk udsigt over Dordogne. Til de filminteresserede kan det nævnes, at filmen Jeanne d'Arc blev optaget her. Det kan anbefales at starte turen op til slotte fra landsbyen Beynac. Når I kommer op til borgen kan I betragte den smukke bygning og samtidig nyde en fænomenal udsigt over dalen og det nærliggende slot Castelnaud. Også fra vores campingplads har I en smuk udsigt til bjergene og Chateau - ganske bekvemt fra poolen. 

Campingplads i nærheden:

Camping Le Capeyrou >empty

Sarlat - levende middelalder

Den unikke by Sarlat-la-Canéda tjener som kulisse for flere historiske film. Og det er ikke så underligt: Middelalderbyen går tilbage til det 14. og 15. århundrede, og hele byen er faktisk et monument. De smalle gader, med hyggelige bindingsværkshuse, tiltrækker mange turister. Udover de kulturelle attraktioner lokker også mange restauranter, bistroer og små butikker. Særligt kan et besøg på markedsdage anbefales - også selvom I nok kommer til at sætte god tid af til det! 

Campingpladser i nærheden:
Les Grottes de Roffy >
Camping La Palombière >

La Roque Saint-Christophe

Det er utroligt, at folk, helt op til middelalderen, levede i huler eller hytter i bjergene mellem Les Eyzies-de-Tayac-Sireuil og Montignac. Herfra har man en fantastisk udsigt over Vézère-dalen. På rundturen får man en masse at vide omkring den oprindelige bjergafvikling og hvordan datidens befolkning levede. En hel unik oplevelse venter på jer! 

Campingpladser i nærheden:

Camping Le Paradis >
Camping St. Avit Loisirs >

Grottemalerier

En kopi, men ikke desto mindre fantastisk:

Den oprindelige grotte er lukket for besøgende, da renderiet af besøgende var med at ødelægge de unikke klippestykker. Lascaux II i Montignac er en afspejling af den oprindelige grotte og den er mindst ligeså imponerende. Men der findes også andre grotter med malerier og skulpturer - f.eks. grotten 'De Font de Gaume' i Eyzies de Tayac. Denne grotte hører ligeledes til en af de vigtigste billedgrotter af sin slags.

Campingpladser i nærheden:

Camping Le Paradis >
Camping St. Avit Loisirs >

Seværdige landsbyer

Frankrig er berømt for sine skønne landsbyer og i Périgord er det ingen undtagelse: Castelnaud la Chapelle, Beynac, St Jean de Côle, St Léon sur Vézère, Saint Amand de Coly, Limeuil, Domme ... For bare at nævne nogle stykker. 

Her er der mulighed for at slentre stille og roligt gennem små gyder og tage billeder. Den lille by La Roque Gageac står også på listen. Her er mange huse bygget direkte ind i bjergsiden! 

Campingpladser i nærheden:

Camping La Palombière
Camping Les Grottes de Roffy
Camping Domaine de Soleil Plage

Marqueyssac Haverne

Grønt, så langt øjet rækker. Og ikke alene det: 

Marqueyssac Haverne består af et unikt parkanlæg, som indrammer slottet af samme navn. Her kan I beundre de mere end 150.000 håndskårne buske og træer, vandfald, kunstige klipper og fra forskellige udsigtspunkte kan man nyde en fantastisk udsigt over Dordogne-dalen. I haven er der også legepladser, labyrinter og meget mere.

Campingpladser i nærheden:
Camping Le Capeyrou >
Camping Le Moulin de Paulhiac >
Camping Domaine de Soleil Plage >