Middelhavskøkken med et catalansk pift

Vidste du, at der i Camargue bliver dyrket røde ris og opdrættet okser? "Riz camarguais" og "Taureau" er nogle af områdets absolutte specialiteter, som du ikke skal snyde dig selv for at prøve. Selvfølgelig er det også muligt at bestille en omgang burger og  pomfritter, men de lækre regionale retter - f.eks. den populære gryderet Cassoulet - er uden tvivl værd at bestille. Languedoc-Roussillon er faktisk det område i Frankrig hvor der bliver dyrket mest vin! Så som bonus til middagen der er nok af lækre vine at vælge imellem.

Den lille morgenmad...

Den franske morgenmad (le petit déjeuner) er typisk meget let: Baguette med marmelade og en kop kaffe med mælk. I weekenden spiser man gerne croissants eller pain au chocolat, de små lækre chokoladebrød, og drikker et glas appelsinjuice til. Men den 'lille' morgenmad bliver dog udlignet af en 3-retters menu til frokost. Og som tilbehør til hovedretten er der selvfølgelig... baguette. 

Historisk gryderet

Sandt nok. Egentligt er Cassoulet mest populær om vinteren, fordi retten er varm og mætter godt. Men det er en meget typisk sydfransk spise, og faktisk bliver der årligt arrangeret en fest for at hylde den! Hvert år i slutningen af august bliver Fête du Cassoulet afholdt i simrerettens hjemby Castelnaudary. Denne klassikker, med hvide bønner og svinekød, lam eller and, hører nok ikke til den mest kalorielette af slagsen. Men hvem tænker på kalorier på ferien?

Øl eller Byrrh?

I Frankrig nyder man gerne en Aperitif inden maden. I Provence er en pastis meget populær. I Elsass er det en bitter appelsinlikør. Og i Occetanie drikker man gerne et glas, hvor ingredienserne stammer fra regionen. Den bittersøde drik hedder Byhrr og er en Aperitif lavet på rødvin med diverse krydderier, tonic og forskellige frugter - ja selv lidt chokolade kommer i. En Byhrr skal nydes iskold. Og så er det vist bare om at sige skål.

Lidt inspiration fra Spanien

Udover de mange forskellige og kraftige ostesorter og krydrede tapanader - f.eks. pure af oliven, hvidløg og ansjoser - kan man selvfølgelig også finde lækre desserter i Occetanie. Små tærter med frugt og småkager med chokolade er meget populære. Ofte står Crème Catalane på dessertmenuen. Denne variant af den kendte Crème Brûlée har catalanske rødder og er i Spanien kendt under navnet Crema Catalana eller Crema Cremada.

Tip til vores gæster

Det er jo dejligt at købe en lille souvenir med hjem, så man har et hyggeligt minde fra en skøn ferie. Men ofte bliver den glemt igen, og ligger bare i en skuffe uden at blive brugt. Men sådan er det ikke med denne souvenir: Sel de Gruissan er en havsalt, der kommer fra Gruissan, hvilket man er meget stolt af i området! I byen er der naturligvis også et saltmuseum med tilhørende butik.

 
Campingpladser i nærheden:
Les Sablines, Domaine La Yole, og f.eks. La Palmeraie

Søg & bestil camping i Languedoc-Roussillon