Historiske spor og charmerende landsbyer

For mange besøgende er denne region især populær på grund af dens super strande. Også mange kendte vine kommer herfra. Men området mellem Provence, Pyrenæerne og den spanske grænse har også en interessant fortid. Katharismen stammer herfra og også tempelridderne har efterladt sig historiske spor. Udforsk de middelalderlige landsbyer, som stadig gemmer på levn fra fortiden, og nyd den smukke udsigt over høje bjerge og dybe dale. Og så er det bare om at komme tilbage til stranden og komme helt ned i gear.

Millau-viadukten

I 2004 var Millau-viadukten den højeste skråstagebro i verden. Den ligger ikke længere på førstepladsen over den længste, men den er ikke mindre imponerende af den grund. Tag op til udsigtspunktet „Aire du Viaduc" hvorfra man har en fantastisk udsigt til viadukten. Så er det bare om at se, hvem der kommer hjem med det bedste billede. Fra Agde tager det ca. 1 1/2 time i bil at køre til denne seværdighed. Campingpladser i nærheden: Le Club Farret, Camping L'Air Marin, Camping Beach Garden og Dunes et Soleil.

La Couvertoirade

Middelalderbyen La Couvertoirade (12 f.Kr.) ligger bag borgmurene på Larzac Plateaus ved Millau og virker som en filmkulisse. Bykernen blev i sin tid opbygget af tempelridderne, og i dag er der stadig spor at finde. I byens små sidegader kan man finde små hyggelige restauranter og butikker. Om sommeren er der godt gang i den, da det er en velbesøgt attraktion, men i lavsæsonen er det virkeligt skønt at gå på opdagelse her. Fra Portiragnes tager det ca. en times kørsel i bil. Campingpladser i nærheden: Les Sablons, Aloha og Domaine La Yole.

Castelnou

Som taget ud fra et maleri: Castelnou, som er en mere end 1000 år gammel bydel, ligger i det smukkeste landskab hvor den gamle borg pryder i baggrunden. Meget ser stadig ud, som det gjorde i Middelalderen, og derfor er det ikke underligt, at den charmerende by er et populært udflugtsmål. Fra Argelès-sur-Mer tager det ca. 50 minutters kørsel i bil. Camping Le Bois de Valmarie, Camping Front de MerLa Chapelle, La Sirène, Le Soleil og Camping L'Hippocampe ligger alle i nærheden.

Abtei St Martin du Canigou

Det er ikke helt nemt at nå op til klosteranlægget, da det ligger ret højt. Det kan anbefales at starte udflugten fra morgenstunden fra Casteil (ca. 1 time fra Perpignan). Husk godt fodtøj, da man skal op ad stejle skråninger for at nå toppen. Men det er alle anstrengelserne værd, for udsigten er intet mindre end fantastisk. Det er desuden muligt at melde sig på en fælles tur som er guidet af munke. Campingpladser i nærheden: F.eks. Club Mar Estang og Le Brasilia.

Collioure

Ikke langt fra den spanske grænse ligger den idylliske by Collioure. Mange kunstmalere har gennem tiden hentet inspiration her. De farverige huse, sidegaderne med blomster, de små gallerier, havnebassinet og kirken, som er et fotomotiv i sig selv, er alt sammen et besøg værd. Udforsk den charmerende by og glem ikke kameraet. Camping Les Criques de Porteils ligger kun 2 km derfra. Camping Front de Mer, La Bois de Valmarie og La Chapelle ligger også i nærheden.

La Grotte de Clamouse

Clamouse-grotten imponerer besøgende med dens kæmpe kamre og helt unikke drypstensformationer. Der er guidede ture på fransk (med mulighed for engelsk oversættelse via høretelefoner). Med en frisk temperatur på 15°C byder grotten på lidt afkøling fra solen udenfor, så glem ikke en varm trøje. Den lille by Saint-Guilhem-le-Désert er også et besøg værd. F.eks. ligger campingpladserne Mas des Lavendes, Les Sablines og Le Méditerranée Plage i nærheden.

Søg & bestil camping i Languedoc-Roussillon