Seværdigheder

Samler I på uforglemmelige indtryk, når I er på ferie? I så fald byder Frankrig på lidt af hvert.
Landskabet er meget varieret og udflugtsmulighederne er utallige, så det bliver med garanti ikke kedeligt. Vi har samlet et par idéer, som vores lokale teams har afprøvet og testet.
I vil sikkert opdage meget mere, når I går på jagt efter endnu uopdagede skatte i jeres ferieregion.

Spændende klippebugter mellem Marseille und Cassis

I skal ikke snyde jer selv for en dagstur til Calanques, men I skal være opmærksomme på, at det ikke er helt nemt at komme dertil - i hvert fald ikke i bil eller til fods. Det er både nemmere og mere bekvemt at opleve det utroligt smukke kystafsnit fra havet. Fra La Ciotat eller Cassis arrangeres der bådture.

Campingplads i nærheden: La Baie des Anges >

Charmerende Port Grimaud

Lagunebyen opstod først i 1960erne, og det er tydeligt, at Venedig har været en stor inspirationskilde. Småstier, hyggelige kanaler og broer danner rammerne om byen. Køb en is og tag en slentretur langs den hyggelige marina.

Campingpladser i nærheden:

Holiday Marina Resort >

Marina Paradise >

Domaine des Naiades >

Tidsrejse til middelalderen

Carcassonne er en befæstet by i Sydfrankrig, som stammer fra det 13. århundrede. Byen er optaget på UNESCO's verdensarvsliste, og La Cité de Carcassonne er en af Frankrigs største turistattraktioner. Vi anbefaler derfor, at I afsætter god tid til besøget.

Campingpladser i nærheden:

Domaine La Yole >

La Palmeraie >

Les Tropiques >

Nationalpark Cévennen

I nationalparken Cevévennen kan du både cykle og vandre i landskabet eller padle i kajak på de smukke floder. Parken byder på grotter, bjerge, floder og ikke mindst de to imponerende kløfter: Tarn og Jonte, samt stenskoven Le bois de Païolive, hvor erosionen har skabt de mest forunderlige skulpturer. Uanset om du vælger at cykle, vandre eller sejle, så venter der dig en uforglemmelig naturoplevelse.

Campingplads i nærheden: Val de Cantobre >

Ferie ved foden af Verdon-kløften

Gorges du Verdon er Europas svar på Grand Canyon, og bliver ofte beskrevet som Europas smukkeste. Det spektakulære kløft landskab er dannet ved, at floden Verdon har skåret sig op til 700 meter ned gennem den kalkholdige undergrund. Hele Verdon-kløften er ca. 25 km. lang, og byder på enestående vandre- eller kanoture.

Campingplads i nærheden: Domaine du Verdon >

De forhistoriske hulemalerier i Dordogne

I Dordogneregionen findes et stort antal huler og grotter, og her findes også nogle af de bedst bevarede hulemalerier i verden. Du kan blandt andet besøge en nøjagtig kopi af de berømte malerier fra Lascaux. De helt enestående hulemalerier blev opdaget ved et tilfælde af fire drenge i 1940. Også Rouffignac hulen, der kaldes hulen med de 100 mammutter, er bestemt et besøg værd.

Campingplads i nærheden: Le Moulin de Paulhiac >

Europas højeste sandklit

Nyd den fantastiske udsigt og følelsen af det varme sand mellem tærerne på Dune de Pilat i det sydvestlige Frankrig. Dune de Pilat er ca. 110 meter høj og dermed den højeste klit i Europa. Hvis du er modig og i god form, så kan du prøve kræfter med sandsurfing – en blanding mellem surfing, skateboarding og snowboarding, som har været praktiseret helt tilbage i det gamle Egypten.

Campingplads i nærheden: Côte d'Argent >

De franske vinmarker

Der er ikke meget, der er så idyllisk som en fransk vingård omgivet af vinmarker, der er anlagt i terrasser op af bjergskråningerne. Nyd det smukke landskab og, fremfor alt, muligheden for at smage på de franske vine, som ubetinget er blandt verdens bedste. En vin smager måske allerbedst, hvor den er produceret, og for enhver vinelsker er det en uforglemmelig oplevelse at se hele produktionsprocessen – fra vindrue til vinflaske.

Anbefalet campingplads: Domaine de Massereau >

Surferparadis i Briarritz

Biarritz er en elegant og sofistikeret by med mange butikker og restauranter, og er samtidig et paradis for surfere på grund af de høje bølger, der ruller ind over kysten fra Atlanterhavet. Du har nærmest bølgegaranti, og du finder surfskoler langs hele stranden. Den mest familievenlige strand hedder Grand Plage og stranden Côte des Basques er mest velegnet for de yngre surfere.

Campingplads i nærheden: Le Ruisseau >