Det centrale Frankrig

Brede nordatlantiske strande, vinbjerge og utallige slotte

Det fremragende klima og de rolige bølger på vestkysten ud for Vendeé giver de perfekte forudsætninger til strand- og badeferie. Er du mere til de naturskønne bakker, skal du søge ind mod hjertet af Frankrig, hvor du kan vandre i et væld af slugter i området omkring Jurabjergene eller et af de ca. 1000 slotte i Loire, hvor de franske aristokrater levede i sin tid. Giv dig tid til at stoppe op og nyde et glas af den berømte Bourgogne-vin eller til at glide ned ad Alpernes bjergsider.

Følg de snoede veje sydpå til Dordogne, hvor du blandt andet kan opleve middelalderbyen Sarlat samt et underjordisk netværk af mystiske huler. Tag på kanotur ned ad floden eller nyd din helt egen picnic med delikatesser fra lokalområdet, deriblandt trøffel or gåseleverpaté!

Vinelskernes paradis

For vinelskere er Bourgognes vingårde nærmest et paradis. Landsbyernes navne afslører, at du befinder dig i en region af kendte vine, lige fra Chablis til Macon og Mersault til Beaune.  Også selvom du ikke er den største vinentusiast vil du blive fortryllet af dette smukke område. Besøg for eksempel den pulserende by Dijon, som byder på masser af kunst og smuk arkitektur eller Auxerre, der med sine små gyder, gamle huse og katedral har et særligt sydlandsk flair.

Regioner i det centrale Frankrig

Når du begiver dig ind i Dordogne, møder dit øje bugtende floder, gamle landsbyer, imponerende slotte og frodige vingårde.

Læs mere om denne region ›

Takket været sin beliggenhed østligt for Bourgogne og vestligt for Schweiz, får Jura det bedste af de to verdener. Her finder du også det imponerende Cascades du Herrison med sine 31 vandfald.

Læs mere om denne region ›

Tag til Loire – Frankrigs have – hvor du der er et stort udvalg mellem 1.000 slotte eller nyd et glas af lokale vin fremstillet på din nye yndlingsdrue.

Læs mere om denne region ›

Frisk luft i lungerne får du masser af i Alperne. Regionen er et rent paradis for skientusiaster og naturelskere og er kendt for sine spektakulære landskaber med gletsjere, glinsende vandfald og tårnhøje bjerge.

Læs mere om denne region ›

I Vendée har du mulighed for at vandre langs med de lange sandbanker, ligesom du også kan kaste dig ud i forskellige vandsportsaktiviteter på den brede Atlanterhavskyst.

Læs mere om denne region ›