Camping i Bourgogne

Familieferie i Bourgogne

Besøg Bourgogne

Bourgogne er med sin beliggenhed i det centrale Frankrig i centrum for begivenhederne. For de, der er ude efter den særlige franske stemning, er der massevis af historie i vente og for de aktive sjæle er der topmoderne underholdning. Der er masser af ting, man kan foretage sig, masser at se og mest af alt, er det et paradis for vinelskere. Så uanset om du bruger tiden på at nyde det fantastiske landskab eller på en hyggelig drink indendørs, vil du nyde hvert øjeblik i Bourgogne.

Taste Burgundy, Beef Bourgignon

Smag Bourgogne

Rundt omkring i Bourgogne støder man på landsbyer, hvis navne mest af alt minder om sortimentet i en fornem vinhandel, derunder Beaune, Chablis, Macon og Mersault. Så det siger sig selv, at her kommer vinelskere til at hvine af fryd. Men man kan ikke leve af kærlighed og vin alene. Heldigvis er maden akkurat ligeså rigelig og fyldig, som ethvert andet sted i Frankrig. Det burde ikke komme som en overraskelse, at vin indgår i madlavningen på alle mulige måder og ikke kun i den populære ret Boeuf Bourguignon.

Placeholder

Opdag Bourgogne

Fald i ét med det herlige landskab og med de mange søer og floder. Tag på en gå- eller cykeltur langs de mange ruter, der snirkler sig igennem den ene nydelige by efter den anden. Stop op og lad dig fascinere af de forskellige ældgamle, arkitektoniske perler, såsom Abbaye de Fontenay fra det 12. århundrede, det ældste cistercienserkloster i Frankrig. Tag efterfølgende til lystfiskeri, golf, vandsport og cykling. Men sørg især for at udforske vingårdene og de berusende produkter, der udspringer herfra.

Placeholder

Mærk Bourgogne

Engang var regionen den mest magtfulde og mest velhavende i hele Europa – den dag i dag er der, takket være de vidunderlige vine, stadig lidenskab og god smag at finde inden for dens grænser. Faktisk tager mange af vores gæster i Loire-, Dordogne-, Jura- og Champagne-distrikterne på pilgrimstur til Bourgogne udelukkende for at smage på de mange berømte vine.

Burgund Top 5 Highlights
Burgundy vineyards

Vinslotte

De uovertrufne bourgogne-vine er legendariske. Regionens vinmarker strækker sig så langt øjet rækker og er hjemsted for de mange forskellige druesorter, som bruges til at fremstille sprøde Chablis-hvidvine, fantastiske rødvine samt den sublime Pouilly-Fumé. Her er alt fra regionens berømte vine til udsøgte produkter fra de mange mindre vingårde, som ligger spredt rundt omkring i landskabet.

Beaune

Beaune

Denne charmerende by – beliggende i hjertet af Bourgogne – var engang hovedsæde for Hertugdømmet Burgund. I Beaune kan man stadig opleve den kongelige pragt, der gør byen til et af de mest storslåede steder i regionen. Besøg hospitalet fra det 15. århundrede med den fantastiske facade og brug noget tid på Bourgognes Vinmuseum.

Dijon

Dijon

Dijon er berømt for sine kulinariske specialiteter og vidtberømt for sin sennep, som er mindst ligeså kendt som vinene fra Bourgogne. Denne universitetsby er elegant, imponerende og udsmykket med monumenter, der fejrer nogle af de strålende begivenheder i Dijons historie. Bestig de 316 trin og oplev Filip den Godes Tårn.

Morvan Regional Natural Park

Morvans regionale naturpark

Med sin enestående naturlige skønhed giver dette område mulighed for at udforske regionens vidunderlige landskab. Parken er populær blandt vandrefugle og naturelskere, der her kan opleve det skovrige højland, søerne og de maleriske byer med skønne brasserier, hvor man kan smage på den lokale vin – hvilket selvfølgelig også kan betyde, at opdagelsesrejsen ender omkring frokosttid.

Basilica of Saint-Madelaine

Basilikaen i Saint-Madelaine

Det er Bourgognes vingårde, der har gjort regionen berømt, men dens egentlige sjæl er i klostrene, hvortil basilikaen i Saint-Madeleine i særdeleshed hører til, da den med sin blanding af romansk og gotisk arkitektur tårner sig op i horisonten milevidt omkring.

Hvordan er vejret?

Durchschnittstemperatur Burgund
Durchschnittliche Niederschläge Burgund