Camping i Dordogne

Familieferie i Dordogne

Besøg Dordogne

Kun ganske få steder i Frankrig finder du en region, der er så gennemsyret af historie, som her. Det er dog ikke kun historien, der tiltrækker turisterne – men også områdets skønhed, den afslappede atmosfære, de hyggelige middelalderlige landsbyer, det grønne landskab med de flotte vinbjerge og den rolige flod.

Explore the Dordogne

Opdag Dordogne

Hvad enten det drejer sig om den smukke by på klippesiden, Rocamadour, eller en af de mange andre maleriske middelalderbyer, så er der historier alle vegne. I hulerne ved Lascaux kan man opleve de bedst bevarede eksempler på forhistoriske malerier og i Préhisto Parc kan man gå på opdagelse i neanderthalernes og cromagnon-menneskets hårde liv.

Feel the Dordogne

Mærk Dordogne

På campingferien i Dordogne er man omgivet af bugtende floder, ældgamle landsbyer, storslåede vinslotte og vinmarker. Her er aktiviteterne i naturen i høj kurs lige fra vandreture og cykling til fuglekiggeri, lystfiskeri og vandsport. Når du får behov for at køle ned, byder de kølige, forhistoriske huler dig velkommen med et rungende ekko.

Taste the Dordogne

Smag Dordogne

Dordogne er arnestedet for de mest legendariske franske retter, såsom trøfler, crépes, foie gras og confit. For ikke at nævne valnøddeolien, gedeosten, kastagnepuréen og honningen. Skyl det hele ned med en fyldig rødvin fra Cahors eller Bergerac efterfulgt af en sød Monbazillac-hvidvin.

Dordogne Top 5 Attractions
Canoeing the Dordogne River

Kanotur langs Dordogne-floden

En af de mest populære måder at udforske området på er i kano langs floden. Du kan tage af sted på egen hånd, men eller deltage i en af de mange arrangerede ture, som tager dig med på et eventyr langs floden og igennem de berømte slugter.

La Roque Gageac

La Roque Gageac

Med sin betagende beliggenhed ved bredden af Dordogne-floden lige under en stejl sandstensklint, er denne landsby fra det 12. århundrede noget af en seværdighed. Højt oppe på klinten er der en hule med spor efter hulemennesker.

Lascaux Cave

Hulerne ved Lascaux

De forhistoriske hulemalerier er nogle af de bedst bevarede eksempler på kunst fra den ældre stenalder og derfor også på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Pudsigt nok blev hulerne tilfældigt opdaget af en en gruppe teenagere. Nu om dage er det kun muligt at se en nøjagtig kopi af de oprindelige huler.

Rocamadour

Rocamadour

På en stejl kalkstensklint nærmest hænger det berømte kloster i Rocamadour med sin fantastiske udsigt fra voldene. I kapellet, Chapelle Notre Dame, kan man opleve den berømte Sorte Madonna. Rocamadour er ligeledes berømt for sin gedeost, der er fremstillet efter en ældgammel opskrift.

Sarlat

Sarlat

Sarlat er en smuk middelalderby med en atmosfære, som umærkeligt siver ind i kroppen. Her er travle markeder og gøglere, som er med til at gøre hvert skridt i de brostensbelagte gader til en sand fornøjelse.

Hvordan er vejret?

Durchschnittstemperatur Dordogne
Durchschnittliche Niederschläge Dordogne