Camping i Jura

Familieferie i Jurabjergene

Besøg Jurabjergene

Eurocamp-gæsterne tager ofte deres egen bil med, men Jurabjergenes umiddelbare beliggenhed i nærheden af lufthavnene i både Genéve og Lyon giver god mulighed for at flyve dertil og så evt. leje en bil lokalt. Når man tager på opdagelse i dette dejlige og fjerne hjørne af det østlige Frankrig – og videre omkring til det herlige Schweiz og Schwarzwald i Tyskland – er der store fordele ved at kunne køre rundt.

Feel Jura

Mærk Jurabjergene

Jurabjergene er fanget midt imellem Bourgogne mod vest og Schweiz mod øst og her finder man det bedste fra begge verdener. Der findes intet bedre end Jurabjergene. Du vil blive betaget og overvældet af lydene og larmen fra floderne, der i lange kaskader tordner igennem de dybe slugter. Men du vil blive hentet ned på jorden igen af de fredfyldte middelalderlandsbyer, borgruinerne og de afsides huler.

Taste Jura, Chateau d'Arlay

Smag Jurabjergene

Perfekte hvide Bresse-kyllinger og Charolais-kød er begge lokale specialiteter, men maden her er blandt den mest varierede og spændende i hele Frankrig. Fra ost til chokolade og fra røgvarer til pølser... Der er høj kvalitet i overflod. Smag på Vin Jaune ('Den gule Vin'), der er lagret på tønder i 6 år og den minder i styrke og krop meget om sherry.

Explore Jura

Opdag Jurabjergene

Du kan godt begynde at forberede nogle gode undskyldninger for at udskyde hjemrejsen en uges tid. Et kort besøg er slet ikke tid nok til at se de mange skønne og gamle byer, såsom Dijon, Beaune og Chablis. For ikke at nævne slottene, søerne, hulerne, parkerne og de mange aktiviteter, man kan kaste sig over, når den åbne himmel kalder.

Jura Top 5 Attractions
Baume-les-Messieurs

Baume-les-Messieurs

Her møder tre storslåede dalstrøg hinanden og landsbyen anses for at være en af de smukkeste i Frankrig. Udforsk hulerne, benediktinerklostret fra det 10. århundrede samt byens velbevarede, traditionelle huse

Besançon

Besançon

Dette sted er på listen over UNESCOs verdenskulturarv og ligger en køretur på 60 kilometer fra pladsen. Med sine smukke historiske bygninger - blandt andet katedralen, paladset og museerne er det turen og børnenes ”er-vi-der-ikke-snart” værd. Besøg det astronomiske ur fra 1800-tallet, der er opført som historisk mindesmærke i Frankrig.

Cascades du Herrison

Cascades du Hérrison

Tag på en vandretur igennem den magiske dal, hvor du kan opleve de 31 vandfald og kaskaderne. Vandfaldet Grand Saut er 60 meter højt og lige ved det imponerende Evantail-vandfald er der indrettet et museum for denne naturperle og de sagn, der knytter sig til stedet.

Dino Zoo

Dino Zoo

Der er mulighed for en fantastisk udflugt til Préhisto-Parc ved Réclère, hvor man kan træde ind i dinosaurernes forsvundne verden. Du vil få følelsen af at have rejst millioner af år tilbage i tiden, så du må hellere stille uret tilbage. Se om du kan huske navnene på de forskellige dinosaurer, kryds søen på den gyngende hængebro. Slut besøget af med en tur til hulerne ved Réclère, som ligger lige neden for parken.

Hiking along the river Doubs

Vandreture langs Doubs-floden

En vandretur langs Doubs-floden er en af de mest romantiske ture, du nogensinde kommer til at opleve. Hvis du bliver sulten af al den romantik, så har restauranten en færge, som kan sejle dig over, hvis du befinder dig på den forkerte side af floden.

Hvordan er vejret?