Camping i Vendée

Familieferie i Vendée

Besøg Vendée

Vendée ligger trygt og godt i det nordvestlige Frankrig, og er kendt for sin lange kystlinje – det er nærmest som om Atlanterhavet omfavner regionen. Her finder man også den charmerende ø, Île de Re, som med sine strande, sine skønne havnebyer og de indtagende historiske byer er den perfekte ferieø.
De milevidde strande og det åbne hav er standardudstyr på ferien til Vendée, men der er meget mere at opleve, hvis du ellers formår at løsrive dig fra kysten, derunder vinsmagning, middelalderlege og comedy-festivaler.

vendee, jard sur mer

Opdag Vendée

Vendée er den ultimative destination for udendørsliv, hvor du får masser af frisk luft. Denne nordvestlige region er krydret med nogle af Frankrigs fineste strande, hvor du får de bedste muligheder for at prøve kræfter af med vandsport – her er der mulighed for kano, sejlads, windsurfing og meget mere langs hele kysten.
Pak strandtasken og tag på smuttur til en af de glitrende badebyer, såsom Les Sables d’Olonne og nyd en fyldig fransk frokost på marinaen. Hvis I er ude efter en dag under åben himmel, så kan I vælge mellem marsklandsområdet, Ile de Noirmoutier eller det vidunderlige fuglereservat, Marais Poitevin.

Feel Vendee, surfing

Mærk Vendée

Byd solen velkommen med åbne arme. Dyp tæerne i Atlanten. Hop op på surfboardet i store bølger. Tag på en vadetur i det lavvandede marskland. Se om du kan få øje på netop din yndlingsfugl i fuglereservatet. Slip din indre vinkender fri og fald i staver over et glas Muscadet eller et glas Gros Plant. Snør vandrestøvlerne. Tag på en tur ud i saltmarsken. Oplev tvekampe i en ældgammel skov. Prøv vandbobslæden i vandlandet. Mærk den lette brise fra myriader af sommerfuglevinger på sommerfugleøen.

Taste Vendee, moules frites

Smag på Vendée

Vendée er nabo til Loire-dalen, der er berømt for sin vinfremstilling. Det gode naboskab og kærligheden til druer har absolut en fordel for regionerne. Også i Vendée er der nemlig masser af vingårde og -marker. Prøv Muscadet´en eller en Gros Plant, hvis du vil opleve regionens sande smag.
Når appetitten melder sig, bør du bestille en omgang Moules Frites, en rigtig nationalret og elsket over hele Frankrig. På mange menukort finder man retten ‘Huîtres de Vendée Atlantique’; dette er østers – friskfangede i Atlanterhavet. Prøv endelig også Troussepinette´en, en bidsk og stærk brændevin lavet på slåenbær og serveret som en aperitif over hele regionen.

Vendée Top 5 Highlights
Île de Noirmoutier

Île de Noirmoutier

Ved ebbe kan man køre over dæmningen til Le Gois. Vejen bliver hurtigt dækket af vand, så ved højvande er der kun adgang til øen via den imponerende bro. På Île de Noirmoutier finder man en lang række fine strande, arkitektoniske perler samt vandlandet 'Oceanile'.

Saintt Jean de Monts

St-Jean-de-Monts

Takket været den 8 km lange strækning med sandstrande (alle med Blå Flag) og med alverdens strandlivsaktiviteter, er denne del af Cote de Lumière en af de mest populære på hele kysten.

La Route du Sel

La Route du Sel

På La Route de Sel (eller Saltvejen) kan du – når du padler igennem den ældgamle saltmarsk ved Sallertaine - få en helt unik ferieoplevelse. Man kan leje kanoer både dag og nat – og de besøgende, som tager på en aftentur, har mulighed for at spise middag med levende lys.

Le Puy du Fou

Le Puy du Fou

Le Puy du Fou er en storslået middelalderoplevelse for hele familien. Her kan man møde landsbybeboere i tidssvarende kostumer i den genopførte landsby fra det 18. århundrede samt opleve ruinerne fra 1200-tallet med krigende vikinger eller fabelagtige falkonéropvisninger. Aftenforestillingen er virkelig spændende – det er en friluftsforestilling med 50 ryttere og 850 øvrige medvirkende.

Les Sables d’Olonne marina

Les Sables d’Olonne

Les Sables d’Olonne er en travl badeby, der er berømt for sine tilsyneladende endeløse strande samt den strålende lystbådehavn. Ryst sandet af kroppen og tag en tur til det storslåede Chateau St Clair fra det 15. århundrede eller besøg krigsmuseet i Vendée.

Hvordan er vejret?