Camping i Normandiet

Familieferie i Normandiet

Besøg Normandiet

I tidens løb har regionen lagt ryg til myteomspundne og drabelige slag, men er nu om dage bedre kendt for sine festlige lag og decideret berømt for sin æblecider samt æblebrændevinen Calvados. Der er mange historiske bygninger, slotte og monumenter og landskabet er varieret og livet ubekymret. Med det alsidige udbud af aktiviteter er Normandiet er der derfor et oplagt sted af tage familien med på ferie.

Opdag Normandiet

De talløse haver, frodige, grønne enge, bakker, slugter og de skovklædte dale – hvor end man går, er der noget nyt at se. Det er umuligt ikke at blive tryllebundet af de mange seværdigheder: fra det ældgamle Bayeux-tæppe til D-dagens ikoniske strande og tankevækkende kirkegårde. Côte d’Albatre er pefekt for dem, der synes, at en strand aldrig kan være for vidtstrakt. En af de populære og fashionable badebyer er Honfleur.

Mærk Normandiet

Det frodige landskab og den landlige charme, de rustikke bygninger, ældgamle kirker og slotte vil få dig til at spærre øjnene op. Over det hele er der duften af nybagt brød, som vil forkæle dine andre sanser. Endvidere kan du opleve en storslået kystlinje, krydret med bittesmå fiskerlandsbyer, smarte badebyer og kridhvide klipper, der strækker sig mod den blå himmel.

Smag Normandiet

Det regionale køkken er kendt for den lækre tilberedning af fisk og skalddyr, derunder friske østers, kammuslinger og friskfangede hummere. Kylling tilberedt i Calvados og fløde er en populær hovedret. Ingen dessert egner sig bedre end ‘Tarte aux Pommes’ efterfulgt af et udvalg af oste fra regionen. Alle retter ledsages af sommerens æblehøst, der i presset form bliver til Normandiets berømte cider og yderst delikate brændevin, Calvados.

Normandie Top 5 Highlights
Bayeux Tapestry

Bayeux

Bayeux-tæppe er et lærred fra det 11. århundrede, som fortæller historien om normannernes invasion af England. Dette historiske dokument er kommet på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Denne oplevelse topper enhver historietime, det er nemlig ganske imponerende at stå foran dette næsten 70m lange tæppe.

Deauville

Deauville

Denne elegante badeby er en blanding af det traditionelle og det moderne, men med et drys af glamour.  Her kan man opleve en fabelagtig strandpromenade, fantastiske butikker, en enestående strand og tætpakkede kulturarrangementer, der får hele byen til at summe.

Le Mont Saint Michel

Mont-Saint-Michel

Udover at være stedet, hvor historien og myter mødes, er Mont Saint Michel også på listen over UNESCOs kulturarv. Det rejser sig majestætisk i midten af den omgivende bugt, som besøges af pilgrimme og turister fra hele verden søger hertil.

Omaha Beach

Omaha Beach

Omaha Beach er måske den mest berømte af de fem landgangssteder under D-dagen, hvor de allierede tropper gik i land i 1944. Her kan du genopleve dagen, lære en masse i besøgscentret og skænke de faldne soldater en tanke på den ærefrygtindgydende kirkegård.

Rouen

Rouen

Rouen er kendt som ”byen med de tusinde spir”. Her led Jeanne d´Arc martyrdøden og i dag er byen er hjemsted for en lang række mesterværker inden for den religiøse kunst. Det er en levende by, hvor du kan få gastronomiske oplevelser ud over det sædvanlige. Derefter kan du tage en afslappende spadseretur langs Seinen, hvor der er talrige butikker at besøge.

Hvordan er vejret?