Camping i Picardiet

Familieferie i Picardiet

Besøg Picardiet

Picardiet er en nordlig fransk region, furet af bakker, floder og søer og beliggende i kort afstand til kystbyerne Calais og Dieppe. Mange Eurocampere bruger vores pladser i Picardiet som et mellemstop på vej til Atlanterhavet, men det kan varmt anbefales at blive lidt længere i Picardiet, da det er et område med masser at opleve.

Taste Picardy

Smag Picardiet

Oplev hvordan man i det nordlige Frankrig har formået at bevare landets madtraditioner – smag på de lokale specialiteter i Picardiet.
Prøv portion Pot-au-feu til aftensmad, som er en kraftig og mættende oksekødsstuvning. Eller smag den berømte andepaté fra Amiens. Hvis du vil prøve en perfekt og helt unik ret, så er Agneau de pré-salé en rigtig god idé. Det salte lammekød stammer fra Baie de Somme, et område af Picardiet, hvor saltvandet fra havet ofte oversvømmer fårenes græsgange.

Picardy, Somme battlefields

Opdag Picardiet

Picardiets blanding af dyster historie og blomstrende natur er med til at skabe et fascinerende landskab. Hvis du har lyst til at sætte dig bag rattet og udforske Picardiet fra bilen, så kan du godt forberede dig på at køre igennem billedskønne bakkelandskaber. Rejs langs kysten og gør ophold i badebyen Le Touquet. Byen er betragtet som en af regionens mest elegante feriesteder og er i øvrigt et levende bevis på de vilde 20ere. Længere nede ad kysten finder man strandene ved Dunkirk, hvor man bl.a. kan besøge den strand, hvor landgangen på D-dagen fandt sted.

Picardy, Somme railway

Mærk Picardiet

I Picardiet kan du væve din vej igennem det omfattende netværk af kanaler – også kaldet 'Nordens Lille Venedig'. Besøg hele 6 katedraler, hvor et af dem er på listen over UNESCOs verdens kulturarv. Kør forbi slagmarken ved Somme, som i dag er fyldt med valmuer. Tag familien med i en forlystelsespark dybt inde i skoven. Se om du kan genkende nogle af de mere end 250 forskellige fuglearter eller prøv kræfter med terrasailing. Skru ned for tankerne og op for lyden af jazzmusikken.

Picardie Top 5 Highlights
Amiens Cathedral

Amiens

Tag en tur til Amiens og kør på kryds og tværs af netværket af kanaler, der har givet området sit passende kælenavn: Nordens Lille Venedig. Ligesom i Paris er der i Amiens en Notre Dame katedral, som sågar er optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Baie de Somme

Baie de Somme

Baie de Somme ligger ved Somme-flodens udmunding og her finder man et vigtigt marsk- og vådområde og et tilflugtssted for fugle. Stig om bord på damplokomotivet, der snor sig igennem og forbi områdets bedste udsigtspunkter – en god idé er at tage kikkerten med.

Beauvais

Beauvais

I Beauvais finder man den højeste gotiske katedral i hele Frankrig, Cathédrale Saint-Pierre. Denne bygning samt fem lignende bygninger i regionen, bidrager til Picardiets ry som arnested for gotisk arkitektur.

Parc Astérix

Parc Astérix

Hvis du ude efter et eventyr fyldt med sjove oplevelser, så bør du besøge Asterix og spændende hans verden. I denne tema- og forlystelsespark bliver den berømte tegneseriefigur vakt til live gennem masser af sjove forlystelser.

Somme Battlefields

Slagmarken ved Somme

Når du besøger slagmarken ved Somme, vil du nok både fornemme en mærkelig blanding af storslåethed og højtidelighed. Området myldrer med valmuer, som er blevet sået for at holde mindet om de faldne soldater i hævd. På rundvisningen 'Circuit of Remembrance' kan du lære om stedets historie.

Hvordan er vejret?