Sydfrankrig

Sæt kursen sydpå mod bølger, vin og duftende fyrretræer

Holder du af udendørslivet, er byerne Ardèche og Auvergne et besøg værd. Her finder du fortryllende bjerge, floder, kløfter, huler – ja, endda vulkaner. Hop ned i en kano og sejl op ad floderne eller tag på en dagsudflugt og oplev en kalkstenshule.

Mod vest ligger Girondes mange kystbyer, som byder på enorme mængder klitter og sandbanker, kilometervis af strande og gode muligheder for at fange en god bølge. Fortsætter du mod syd, ankommer du til Gascogne, hvor du vil fornemme et andet og roligere tempo krydret med de berømte Bordeaux-druer. Tag videre til de imponerende Pyrenæer, hvor du kan fylde lungerne med frisk luft og nyde duften af fyrreskov. Området er også ideelle til vandre- og cykleture. Forkæl kroppen i et wellnesscenter i verdensklasse, som findes i nogle af bjerglandsbyerne.

Regioner i Sydfrankrig

Tag surfbrættet under armen og kast dig ud i bølgerne i Gironde, smag på vinen i Gascogne og oplev det fredfyldte liv på den franske ø Île de Ré.

Læs mere om denne region ›

Regionen, hvor det traditionelle Sydfrankrig møder Catalonien, er kontrasterne store. Udforsk de dybe kløfter, der skærer sig ind i bjergsiderne, eller slap af på de varme sandstrande.

Læs mere om denne region ›

Her får du al den rene, friske luft, du kan drømme om, samt storslåede scenarier og udsøgt mad. Der er ikke noget at sige til, at Pyrenæerne efterlader dig med en følelse af at være på toppen af verden.

Læs mere om denne region ›

Pynt din ferie med lidt glitter og glamour på Côte d'Azur eller drag på eventyr i det historiske Provence, hvor du kan vandre over bakker og gennem kløfter.

Læs mere om denne region ›

Øen Korsika imponerer med sin natur, sin varierede kystlinje og den vidunderlige udsigt over bjerge, vilde klipper, grønne dale og uberørte landskaber.

Læs mere om denne region ›

I Ardèche er der mulighed for at få en række naturoplevelser, mens Auvergne bugner af historier fra romertiden.

Læs mere om denne region ›