Camping i Ardèche og Auvergne

Familieferie i Ardèche og Auvergne

Ardèche & Auvergne

Hvis du er til storslåede omgivelser, så er det her stedet for dig. Her er imponerende bjerge, floder, bjergslugter, huler og endda vulkaner. Du kan svømme, klatre og springe ud i det blå, tage på kanotur - eller gøre det hele på én gang. Selv de menneskeskabte seværdigheder trodser alle forventninger; romerske bygningsværker i perfekt stand, udsøgte muromkransede middelalderbyer, smukt dekorerede bygninger, gamle fæstningsværker, broer, ældgamle forladte borge og ikke mindst et mejeri- og ostemuseum. Ardèche og Auvergne er tilmed Frankrigs gastronomiske hjerte.

Feel Ardèche and Auvergne

Mærk Ardèche & Auvergne

Fyld lungerne med den friske bjergluft, føl friheden på canoturen i de forskellige floder, gå tilbage i Romerriget, nyd udsigten igen og igen og igen, lad dig rive med af Debussy og tonerne, der hænger og vibrerer i aftenluften, spis dig langsomt gennem menukortet og åbn en flaske vin og bare slap af.

Taste Ardèche and Auvergne

Smag Ardèche & Auvergne

Sæt kursen mod Lyon, hvis du er på jagt efter den bedste franske cuisine – her findes mere end 1300 restauranter, som man kan give sig i kast med. I de små landsbyer og rundt omkring i oplandet er der rig mulighed for at prøve en af de mange egnsretter. Her finder man et væld af gryderetter med lokalt opdrættet kød: mørbradsudskæringer, brisler og mange typer ost fra regionen, såsom den verdensberømte Roquefort. Hvis du har en sød tand, bør du sikre dig, at der er plads til nogle marrons glacés (kandiserede kastanjer) og til et stykke nougat fra Montelimar.

Explore Ardèche and Auvergne

Opdag Ardèche & Auvergne

Fra de højtliggende bjerge og vulkaner til bjergslugterne og hulerne i dybet, er der masser af steder i regionen, som naturelskeren kan udforske. Områdets skønhed har altid tiltrukket bosættere fra forhistorisk tid til Romerriget, over Middelalderen og helt frem til nutiden. Alle har de sat deres præg gennem hulemalerier, amfiteatre, udsøgt arkitektur, landsbyer og storbyer.

Ardeche & Auvergne Top 5 Highlights
Arènes de Nîmes

Arènes de Nîmes

Med sine mere end 2000 år på bagen er arenaen det bedst bevarede romerske amfiteater i verden. Det er et fantastisk sted at lade fantasien vandre tilbage gennem tiden til dengang, der fandtes stridsvogne og gladiatorkampe.

Aven d’Orgnac underground caves

De underjordiske huler ved Aven d’Orgnac

Disse huler strækker sig med sine utrolige, selvlysende stenformationer over mere end 500 meter. Når du kommer tilbage til overfladen igen, kan du besøge den forhistoriske by og lære mere om denne mærkelig oplyste verden.

Gorges du Tarn

Gorges du Tarn

Den sjoveste måde at opleve slugterne på er ved rafting – og hvis du tør at kigge op, kan du nyde de smukke omgivelser. Du kan også vælge en blidere rejseform i kano. Hele vejen langs floden er der masser af skjulte borge, som man kan gå på opdagelse i.

Pont d’Arc

Pont d’Arc

60 meter høj og 50 meter bred – denne bemærkelsesværdige bro er skåret ud af klippen ved Ardéche-floden. Den bedste udsigt får du ved at padle under den i kano eller i kajak.

Pont du Gard

Pont du Gard

Denne romerske akvædukt er, som en hyldest til vore forfædres formåen, kommet på listen over UNESCOs kulturarv. Den er mere end 50 meter høj, og bygget i tre niveauer, hvoraf det længste er 275 meter langt. Dette er et must på din ferie i Ardèche og Auvergne.

Hvordan er vejret?