Camping i Pyrenæerne

Familieferie i Pyrenæerne

Besøg Pyrenæerne

Pyrenæerne byder på masser af frisk luft, sol, fantastiske landskaber og mad i særklasse.

Denne bjergrige region er kendt for sine fremragende skipister, men forvandler sig om foråret og sommeren til en frodig, grøn og landlig oase. De varme sommerdage egner sig perfekt til udendørs aktiviteter såsom vandreture, mountainbiking og rafting ned ad brusende floder. Der er også mulighed for at slå vejen forbi et væld af små hyggelige landsbyer med charmerende gamle kirker, butikker, markeder, caféer og restauranter. Langs Atlanterhavskysten blot et par timers kørsel væk finder du feriebyerne Biarritz, Labenne, Messanges og Biscarrosse. Men du kan også vælge at tage en tur ind i landet og besøge Luz-St-Sauveur, der er et godt udgangspunkt, hvis du ønsker at udforske Pyrenæernes nationalpark.

Feel The Pyrenees

Mærk Pyrenæerne

Den alsidige natur byder på frisk bjergluft, duften af fyrreskov, isnende kolde søer, udsigt til stjernerne eller indblik i jordens indre. Om du befinder dig ved kysten eller i bjergene, så er du ikke et minut i tvivl om, at du er i Baskerlandet. Baskerlandet, som har sit helt eget sprog, et udsøgt køkken og en fascinerende kultur. Ved de særlige baskiske begivenheder, blandt andet Pelota eller Grande Chistera, konkurreres der på styrke og hastighed, hvor alle er velkomne til at deltage.

Taste The Pyrenees

Smag Pyrenæerne

Al den friske luft giver god appetit, og her kan vi i den grad anbefale, at du stiller sulten i de lækre solide egnsretter, som er fyldt med gode lokale ingredienser. Området er kendt for sine mange smagfulde specialiteter, heriblandt cassoulet, pâté, gåse- eller andeconfit, oksekød og Toulouse-pølser. I mange restauranter vil du støde på udtrykket "braserades’", som er en slags bærbar kulgrill. Grillen anbringes ved siden af dit bord sammen med stykker af råt kød, som du så selv griller efter smag og behag. Dertil nydes et glas af området lækre vine, for eksempel hvidvinen Jurançon Sec eller rosévinen Irouléguy.

Explore The Pyrénées

Opdag Pyrenæerne

Her er der dramatiske bjergskråninger, så langt øjet rækker, romantiske dale fyldt med blomster, mystiske underjordiske huler og velduftende fyrreskove. Træk derfor i vandrestøvlerne, hop i gummibåden, på cyklen, hesten eller sågar på æslet!

Rundt omkring i dalene finder du små hyggelige landsbyer med brolagte gader, ligesom du også finder charmerende skisportssteder såsom Luz St Sauveur og Cauterets, der også byder på spa- og termalbade samt livlige restauranter og barer.

Pyrenäen Top 5 Highlights
Pic du Midi views

Pic du Midi Observatorium

Et af de mest spektakulære bjerge i Pyrenæerne er det 2.800 m høje Pic du Midi. På toppen af bjerget er der ikke kun en betagende udsigt, men også et observatorium med et af Frankrigs mest kraftige teleskoper. Der er mulighed for at tage bjergbanen, medmindre du foretrækker at klatre!

Cirque de Gavarnie

Cirque de Gavarnie

Denne kalkstensslugt blev dannet af gletsjere for mange millioner år siden og er det perfekte sted for friluftsentusiaster. Oplev stedets mange ujævne og stejle klipper, fyrreskove, bjergsøer og vandfald. Ikke kun bjergbestigere er blevet fortryllet af regionen, men ligeså digtere og malere.

Lourdes

Lourdes

Lourdes tiltrækker pilgrimme og turister fra hele verden. De fleste kommer dog på grund af stedets fantastiske atmosfære og fornemmer hurtig en følelse af fred og fællesskab. Trods den idylliske ro mærker man samtidig en vis en oplivende kosmopolitisk stemning i byen.

Luz St Sauveur

Luz-Saint-Sauveur

Dette charmerende skisportssted er omgivet af bjerge med sneklædte tinder og byder på vandre-og cykelstier i naturen og i små hyggelige middelalderlandsbyer. Forkæl dig selv med en omgang afslappende sauna i termalbadene, inden du aflægger byens muntre restauranter og barer et besøg.

Grottes de Betharram

Grotte de Betharram

Hele fem imponerende etager har denne grotte, som siges at være en af de smukkeste i verden. Tag med båd- eller togtur dybt ind i bjergets indre, hvor du kan besigtige de spændende huler i og udforske en af verdens skjulte skatter.

Hvordan er vejret?