Det centrale Italien & de italienske øer

Et lille brostensbelagt torv og et glas Prosecco i hånden. En lille landsby i Toscana ved foden af et bjerg overstrøet med cyprestræer - Italien er ikke kun en oplagt destination for børnefamilier. Toscana, den italienske renæssances vugge, er et mekka for kunstelskere, men også et besøg i Firenze og Uffizinerne er nærmest et must. Her får du den bedste mad og en Chianti med masser af saft og kraft.

Ligeså kan vi varmt anbefale en tur til Pisa, der ligesom Siena, Sarteano, San Gimignano er unik. Derudover er der selvfølgelig Den Evige Stad - en rejse til det centrale Italien er ikke komplet, før du er rejst 2.000 år tilbage i tiden og har vandret rundt i gaderne i det gamle Rom med sine mange skatte.

Ud for kysten ligger den lille ø Elba, hvis tiltrækning overgår langt dens størrelse. Et besøg i den charmerende by Portoferraio, hvor der er rig mulighed for selvforkælelse ved de mange fiskerestauranter, som er helt på niveau med andre populære restauranter i middelhavsområdet.

Regioner i det centrale Italien og de italienske øer

Øen i bunden af støvlelandet byder på store mængder middelhavssol og dramatiske landskaber.

Læs mere om denne region ›

Oplev Sardiniens stenede, grønne landskab, de endeløse strækninger af hvide og lyserøde strande, antikke bygninger, gader med et stort udvalg af butikker - for ikke at glemme den gode mad.

Læs mere om denne region ›

I hjertet af støvlelandet ligger Firenze og Rom, hvor du finder kunst for enhver smag. Glem alt om hverdagens travlhed i Toscanas fortryllende landskaber eller i Elbas fredfyldte kystbyer.

Læs mere om denne region ›