Camping på Sicilien

Familieferie på Sicilien

Besøg Sicilien

Sicilien byder på endeløs middelhavssol i et dramatisk landskab og ikke mindst fascinerende områder med historiske ruiner og monumenter. Beliggende ud for snuden af den italienske “støvle”, er det en vidunderlig destination for den mere eventyrlige Eurocamper. Den letteste måde at komme til øen er med fly (til lufthavnene Palermo eller Trapani) for dernæst at udforske øen med en lejet bil. Dog sejler færger også til Sicilien.  

Explore Sicily

Opdag Sicilien

Mens midten af øen byder på en tårnhøj bjergkæde, er de andre steder på øen overraskende frodige, især omkring vores campingplads ved El Bahira. Den nordlige kyst byder på forskellige attraktioner - Palermo med livlige friluftsmarkeder samt fascinerende cappuciner-katakomber og de vulkanske Aeolianske øer, der ligger lige ud for kysten. Omgivet af hav, er Sicilien en magnet for turister, der elsker vand. 

Feel Sicily, Segrstre

Mærk Sicilien

Det er absolut særlige ved denne ø er ruinerne af et romersk amfiteater, en akvædukt samt ruinerne af tre gamle græske templer? Udover ruinerne, har Sicilien mange landsbyer af udsøgt skønhed, så som den maleriske Geraci Siculo oppe i bjergene, og den gamle havn i Cefalù. Udsigten er funklende, lydene rolige og duftene særlige.

Taste Sicily

Smag Sicilien

Traditionelt italiensk køkken kan fås på hele øen, men hold øje med Arancini, som kan oversættes til ‘små appelsiner’. Faktisk er der tale om små risboller med ærter og hakket skinke. Der er naturligvis masser af fisk og skaldyr på menuen og derudover er gigantiske tun- og sværdfisksteaks serveret med mynte og mandler en nydelsesfuld delikatesse. Sicilianske vine er generelt gode og du behøver ikke være over 40 år for at nyde en Marsala forskåret vin.

Sizilien Top 5 Highlights
Aeolian Islands

Aeolianske øer

Lipari er øen med pimpstensstrand – den eneste hvide sandstrand på archipelago-øgruppen. Den eksklusive ø Panarea er hjemsted for luksusyachts og smukke hvide huse. Gå heller ikke glip af det smukke liv under vandoverfladen samt de små øers idylliske ro. 

Mount Etna

Etna

Den største aktive vulkan i Europa, Etna, er over 3000 meter høj. Oplev bjergtoppen i løbet af dagen eller tag på en fantastisk guidet tur efter solnedgang, når lavaen flyder. Men hvis det er lige lidt for meget spænding for din smag, kan du tage det lokale FCE-tog fra Caronda og rejse rundt om vulkanen til kystbyen Riposta.

Nebrodi Adventure Park

Nebrodi Eventyrpark

Har du brug for en pause fra kulturen, er der sjov for hele familien og adrenalineventyr i Nebrodi eventyrpark. Dette udfordrende trætop-eventyr er egent til enhver alder og beliggende i det største fredede område på Sicilien.

Palermo

Palermo

Siden den blev grundlagt af fønikerne i det 7. århundrede, har Palermo været en stor havneby med et væld af antikviteter, som man kan opleve. Den er et miks af maurisk, byzantinsk, romersk og normannisk arkitektur, der viser historien igennem tiderne.

Valley of the Temples, Sicily

Templernes dal

Dette sted, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, var engang en stor fantastisk by. Og man kan stadig se nogle meget velbevarede templer. Fra templerne er det nærliggende Agrigento, med det middelalderlige kvarter, attraktive alleer, stilfulde butikker og cafeer.

Hvordan er vejret?

Durchschnittstemperatur Sizilien
Durchschnittliche Niederschläge Sizilien