Camping i Toscana, på Elba og i det centrale Italien

Familieferie i Toscana, Elba og det centrale Italien

Toscana, Elba og det centrale Italien

Toscana, det centrale Italien og Elba er fyldt til bristepunktet med naturlig og menneskeskabt pragt, med kuperet bakkelandskab, duftende granskove og middelalderlige landsbyer, elegante renæssancebyer og fantastiske byer som Rom, Firenze og Siena. Der er masser at gå på opdagelse i og beundre – og ingen tid at spilde!

Mange af vores campingpladser, i dette område, ligger i et bakket landskab, der indbyder til vandreture, opdagelsesture eller ren og skær afslapning i naturen. 

Explore Tuscany, Spanish steps, Rome

Opdag Toscana

Regionen byder på så meget, som du ikke må gå glip af. Det er derfor en stor fordel, at der er fem lufthavne i området. I kan således nemt flyve dertil, leje en bil og gå på opdagelse. Rejs igennem tiden fra de palæolitiske arkæologiske udgravninger i Cetona, igennem det gamle Roms pragt i hovedstaden og Pompei. Kør igennem middelalderen i San Gimignano. Oplev fest og glade dage i de pragtfulde renæssancebyer Firenze, Pisa, Siena og Lucca eller nyd bylivet, som det moderne Italien byder på. Kør så fra hovedvejen og nyd den naturlige skønhed på de kuperede toscanske bakker, de stille skove på Elba og det klare Middelhav.

Feel Tuscany, Montepulciano

Mærk Toscana

Oplev roen i de toscanske bakker og myldretidens kaos i Rom, læg nakken tilbage for at beundre Det Skæve Tårn i Pisa eller læg dig på den hvide sandstrand på Elba, beundr arkitektoriske vidundere i Lucca eller Colosseum i Rom, eller svælg dig i smagsudvalget på et romersk gelataria. Hvisk i det Sixtinske Kapel eller hvin af fryd, når du hvirvler ned ad vandrutsjebanen i Aqua Village. Gisp når hestene tordner rundt i gaderne i Siena eller suk, mens du hviler dine trætte ben og tager dit første nip af en afkølet Chianti. Smid en mønt i Trevi-fontænen og ønsk dig, at du snart kommer tilbage.

Taste Tuscany, Italian pasta

Smag Toscana

Man kan nyde masser af hjertevarm landmad i Toscana; klassisk pasta vendt i en flødesauce, marinerede steaks, pattegris, friskbagt sprødt brød med ost. Tag ud til kysten efter fisk og skaldyr. Skulle du komme forbi Elba, kan du prøve de berømte fyldte sardiner eller blæksprutte-risottoen. Og hvis du er til mere elegant restaurantbesøg, er der masser af gode restauranter at vælge imellem, da madlavning i denne region er en kunstart. Den lokale Chianti passer super til de fleste retter, uanset hvor du vælger at spise.

Toskana, Elba & Mittelitalien Top 5 Highlights
San Gimignano

San Gimignano, Toscana

Denne middelalderby, der er beliggende på en bakketop, siges at være fødested for nutidens skyskrabere og kunne engang prale af at have 72 tårne, da velhavende familier kappedes om at bygge det højeste. Nu til dags er der knap så mange tårne tilbage, men den middelalderlige stemning kan især fornemmes i juni måned, når der festes med riddere, gøglere og datidens musik.

Ostia Antica, Rome

Ostia Antica, Rom

Denne gamle havn er en af de bedst bevarede romerske byer i Italien. Synk ned i historien på Korporationernes Plads, hvor 61 marineofficerer er arrangeret omkring et stort tempel, hver identificeret med sin egen beskrivende mosaik, som særligt funkler ved solnedgang.

Florence Duomo

Domkirken, Firenze

Det tog næsten 200 år (påbegyndt 1296 og fuldført 1461) at færdiggøre dette renæssancemesterværk med den fabelagtige ottekantede kuppel. Denne udsøgte Kuppel blev skabt af Filippo Brunelleschi og består af fire millioner sten.

Florence

Firenze

På hvert eneste hjørne, finder du i denne by noget der har historisk betydning eller noget der bare er så imponerende smukt, lige fra Piazza Della Signoria til den berømte bro Ponte Vecchio. Er du kunstinteresseret, så er et besøg på Uffizi, en af verdens mest berømte kunstmuseer et must.

Rome

Rom

Man siger, at alle veje fører til Rom – og det burde de også! Italiens travle hovedstad er fyldt med historie, kultur, religion og skønhed. Colosseum, Pantheon, Vatikanet, Skt. Peterskirken, Trevi-fontænen er en del af den endeløse liste man har mulighed for at udforske i den ”evige stad”.

Hvordan er vejret?

Durchschnittstemperatur Toskana, Elba & Mittelitalien
Durchschnittliche Niederschläge für Toskana, Elba & Mittelitalien