Camping i Kroatien

Familieferie i Kroatien

Besøg Kroatien

Endeløse strande, myriader af små øer, storslåede nationalparker, ældgamle byer, romerske ruiner, duftende granskove og det glitrende Adriaterhav – det og meget mere får du på din campingferie i Kroatien.
På en campingferie i Kroatien kan du slappe af i en af de mange bugter, dyrke masser af vandsport og udforske de mange imponerende landskaber og historiske seværdigheder.

croatia, novigrad

Mærk Kroatien

Sommeren ved den kroatiske del af Middelhavet betyder fredeligt strandliv, skjulte bugter, fredfyldte landsbyer med små caféer og barer, der pulserer med lokalt liv. Mærk fortidens stemning, hop i en båd og besøg den ene ø efter den anden, tag på vandretur i de hyggelige omgivelser eller snup en kold drink under parasolen i sommervarmen.

taste Croatia

Smag Kroatien

Selvom italiensk mad er fremherskende, så kan du smage på ægte kroatiske retter, såsom Börek (en fyldig butterdejspakke med kød, ost eller æble, som de fleste bagerforretninger sælger). Hvis du har lyst til en krydret snack, så prøv en Ćevapi, som er en slags oksekødsfrikadelle serveret som sandwich eller i et pitabrød. Gå heller ikke glip af et glas Prošek (den kroatiske variant af den italienske Prosecco), eller smag på en af de fortrinlige vine, som er dyrket på den lokale drue Plavac Mali – helt perfekt til en solskinsaften.

croatia, sailing

Opdag Kroatien

I mere end 400 år blev hele den istriske halvø regeret fra Venedig, og selv i dag er den italienske indflydelse stærk – både hvad angår regionens arkitektur og mad. Der er meget at opleve udover solbadning – lige fra bosættelser fra den yngre jernalder til romerske ruiner. Men lad dig ikke forvirre af, at alt både har et italiensk og et kroatisk navn, du er stadig i Kroatien.

Kroatien Top 5 Attraktionen
The Brijuni archipelago

Brijuni-øhavet

I nærheden af campingpladsen ved Porec ligger øhavet, der strækker sig over 56 km. langs kysten. Plante- og fuglelivet er ud over det sædvanlige, og for de historieinteresserede er der masser af oplevelser helt tilbage fra jernalderen.

Porec

Poreč

Selve Porec er en relativt lille, malerisk by, hvor gaderne ligger som de gjorde, da Romerriget besatte byen 50 år f.Kr. Sporene efter romerne ses overalt – og i særdeles i den gamle bydel, hvor man kan opleve to romerske templer fra det 1. århundrede. Top-seværdigheden er helt sikkert Eufrasius basilikakirke.

Caves of Baradine

Drypstenshulerne ved Baradine

Disse storslåede underjordiske grotter er et af Istrias undere. Tag med en erfaren guide ca. 120 meter under jordens overflade og bemærk de bizarre formationer i drypstenshulerne. Trænger du til en kort sol- og varmepause, så dette det perfekte sted – men tag for sikkerheds skyld en trøje med.

Pula Arena

Pula Arena

Pula er hjemsted for en af de ældste og bedst bevarede romerske arenaer i Kroatien. Arenaen stammer fra det 1. århundrede og havde plads til 26.000 publikummer. En del af stenene mangler desværre – de blev stjålet og brugt til at bygge med i 1400-tallet. Nu om dage bliver arenaen brugt til festivaler og forestillinger i sommerperioden.

Rovinj

Rovinj

Gå ikke glip af et besøg i byen der, med sine pastelfarvede huse og snørklede gader, skaber de smukkeste rammer for byens stadigt aktive fiskerihavn. Byområdet er helt enestående malerisk. Hvis man vil opleve den fantastiske udsigt over Kroatien, så kan man tage en bådtur fra havnen til de smukke øer ud for kysten.

Hvordan er vejret?