Camping i Luxembourg

Familieferie i Luxembourg

Besøg Luxembourg

Småt men godt. Luxembourg måler blot 82 km på den ene led og 51 km på den anden. På trods af grænserne til både Belgien, Tyskland og Frankrig har storhertugdømmet sit helt eget særpræg. Det opstod for mere end 1000 år siden og har til den dag i dag bredt sig langt ind i Ardennerne mod nord og spredt sig ud over de frodige og bløde bakker mod syd, lige ved grænsen til den vidunderlige Moseldal.

Taste Luxembourg

Smag Luxembourg

I kraft af beliggenheden har både det franske og det tyske køkken haft stor indflydelse på regionale madlavning, men sørg for at smage de krydrede, lokale pølser og de dybstegte kartoffelkager ved navn Gromperekicheler. Glæd dig til maden i Luxembourg, men glem måske lidt om slankekuren under dit besøg.

Luxembourg

Mærk Luxembourg

Over det hele vil du kunne mærke historiens vingesus, en ophøjet ro og forfinelse alle vegne. På grund af landets begrænsede størrelse er det et fantastisk sted til vandreture – hvilket også lader til at være en yndlingsbeskæftigelse både for de indfødte og for besøgende. Et besøg i Luxembourg by er en uforglemmelig oplevelse. Det er en fæstningsby med et voldanlæg, der til tider bliver omtalt som 'Europas smukkeste balkon'.

Explore Luxembourg

Opdag Luxembourg

Hovedstadens brostensbelagte gader er fyldt med kunstgallerier og museer. Bag ethvert gadehjørne finder du en charmerende fortovscafé eller en restaurant. Hvis du pludselig længes mod maleriske scenerier, så finder du her noget af den mest uberørte natur i hele Europa. Efter en kort bustur kan du opleve middelalderbyer, vingårde og naturreservater.

Top 5 Highlights Luxemburg
Luxembourg City

Luxembourg by

Rig på kultur og natur – byens historiske monumenter ligger side om side med moderne arkitektur og smukt anlagte grønne pladser og områder. Det er en by med mange kontraster og masser af liv.

Echternach

Müllerthal, Echternach

Mullerthal er med sit fantastiske landskab fyldt med bakker og klippeformationer kendt som Luxembourgs 'Lille Schweiz'. Echternach, områdets hovedby, er den ældste by i Luxembourg. Blandt de mange seværdigheder kan man opleve et benediktinerkloster samt ruinerne af et romersk palads.

Ardennes

Ardennerne

I de store naturreservater i Ardennerne er man garanteret for en unik naturoplevelse. Med sine mange renoverede ruiner og middelalderfæstninger er det et sandt paradis for vandrere og cyklister.

Grand Ducal Palace

Storhertugpaladset

Storhertugen af Luxembourgs residens er en af de smukkeste bygninger i hele byen. Facaden i flamsk stil stammer fra det 16. århundrede, og du har muligheden for at opleve det storslåede interiør på en guidet rundvisning.

Moselle Valley Wine tour

Vinture i Moseldalen

I Luxembourg fremstiller man helt fantastiske vine fra de ældgamle vinmarker, der ligger rundt omkring de charmerende middelalderbyer. Så hvorfor ikke tage på vinvandring og derved smage et glas eller to af den lokale Pinot Gris eller Riesling.

Hvordan er vejret?

Durchschnittstemperatur Luxemburg
Durchschnittliche Niederschläge Luxemburg