Campingferie til livsnydere

Vi har sammensat nogle gode, kulinariske tips til dig her på siden. Nogle af dem kommer fra vores gæster, som har delt deres madoplevelser med os. Prøv nogle af de regionale produkter og specialiteter på din campingferie. Og hvis du finder en skjult, lille restaurant med lækre retter, så er du meget velkommen til at dele oplevelsen med os og andre Eurocampers!

Tips og idéer til livsnydere

Salon du Chocolat, Foodie Event

Salon du Chocolat

Til denne store begivenhed er chokolade i fokus! Her bliver opskrifter med chokolade præsenteret og børnene har mulighed for at deltage i workshops. Der er mange udstillinger og naturligvis også lækre smagsprøver. Når en begivenhed som denne finder sted i Paris, så skal der tænkes lidt glamour ind i det. Derfor kan I opleve et modeshow - ja, du gætter rigtigt - med kjoler, lavet af chokolade!

Hvornår: Oktober (årlig begivenhed)
Strawberry Festival, Foodie Events

Jordbærfestival

På den årlige jordbærfestival, Fete de la Fraise, i den smukke landsby Beaulieu-sur-Dordogne, kan man dufte den søde jordbærduft fra markedsboderne. Du må ikke snyde dig selv for at prøve nogle af jordbærspecialiteterne, der tilbydes her. Nogle kan virke lidt underlige, andre er bare fristende. Men gå ikke glip af festivalens hovedattraktion: Tilblivelsen af en gigantisk jordbærkage!

Campingplads i nærheden: St Avit Loisirs (Le Bugue),
Hvornår: 2. søndag i maj (årlig begivenhed)
Cyrano's Table Food and Wine Fair, Sarlat, Foodie Events

Fremragende mad og berømte vine

Dordogne-regionen er kendt for sit traditionelle køkken af høj kvalitet. Her finder du regionale specialiteter såsom gåselever (foie gras) eller trøffel på menuen. Og vinene fra Bergerac er ikke kun populære til gourmetretter. Vi kan anbefale at prøve en Ande-confit à la Sarlat.

Hvornår: Hele året
Festival de la Mer et du Maquereau, Foodie Events

Fête de la Mer et du Maquereau, Trouville-sur-Mer

Når du ser dagens fangst på Trouville-sur-Mer havn, vil du hurtigt få lyst til en ret med fisk! Byen er en blomstrende fiskeindustri, og på mange restauranter kan du være sikker på, at menukortet indeholder fiske- og skaldyrsretter. Tilbring din sommerferie i Normandiet - der er meget mere at opleve her.
 
Hvornår: I slutningen af juli (årlig begivenhed)
Les Epicuriales, Foodie Events

Palio del Chiaretto

Hvert år tiltrækker den store vinfestival mange besøgende til den charmerende landsby Bardolino ved Gardasøen. Boder med smagsprøver står nede langs vandet, og du har mulighed for at smage på en masse lækkerier - f.eks. regionale oste, fisk og pasta. Musik, konkurrencer og fyrværkeri bidrager til god stemning.
 
Hvornår: I begyndelsen af juni
Cavatast, Foodie Event

El Cavatast

Vi kan varmt anbefale dig at besøge 3-dags messen 'El Cavatast' i Sant Sadurní d'Anoia, som er hovedstad i Cava-regionen. Udover forskellige cava-producenter er forskellige restauratører, bagere, pølse- og chokoladeproducenter til stede på messen og de byder alle på smagsprøver. Du vil helt sikkert blive fristet til at købe noget med hjem - måske endda en gave? 

Campingplads i nærheden: Vilanova Park (Vilanova I la Geltrú)
Hvornår: I begyndelsen af oktober
Haro Wine Battle, Haro, Spain, Foodie Events

El Batalla del Vino in Haro, Spanien

Sikke en event! Natten forinden er der fest og farver i hele byen. Og næste dag går alle de 5 km. op til bjerget, hvor "vindåben" finder sted. Omkring 5000 deltagere lader sig døbe i hvide T-shirts - selv bandet bliver døbt. Der bliver brugt ca. 20.000 liter vin til festen. Og når "Monition" er overstået, fortsættes festen med musik, dans og fyrværkeri.
 
Campingplads i nærheden: Playa Joyel (Noja)
Hvornår: Fra den 28.-30. juni (årlig begivenhed)
La Tomatina, Foodie Events

La Tomatina

La Tomatina er en verdensberømt begivenhed, hvor deltagerne for sjov kaster tomater på hinanden. Utroligt men sandt. Denne begivenhed varer i en hel uge og tiltrækker omkring 30.000 besøgende hvert år. Udover tomatkampen kan man opleve  parader, musik, dans og fyrværkeri. Rundt omkring i hele verden findes der efterligninger af denne begivenhed.

Campingplads i nærheden:Cambrils Park (Salou)

Hvornår:  August (årlig begivenhed)

Auvergne Cheese and French Wine Fair, Foodie Events

Tips fra vores gæster

'I hjertet af den fortryllende by Mougins er der en restaurant, der tiltrækker madinteresserede fra hele verden. Den hyggelige L'Almond restaurant har gennemgået en grundig renovering, og fra sin dejlige terrasse ovenpå har man en smuk udsigt over bakkerne og olivenlunde. '
 
'Ved bredden af Bolsena ligger restauranten La Pineta lidt afsides, med et smukt anlagt udendørsareal. Det er et lille paradis. Fra terrassen kan man nyde udsigten over søen og det gode køkken. Det kan stærkt anbefales at bestille en ret med frisk fisk fra  søen. '
 
'På det ugentlige marked (hver tirsdag) kan man købe lækker pølse og ost og tage det med hjem til mobilhomen og nyde det på terrassen.'
 
'Hvis du kan skelne en Gauda fra en Edam, så besøg ostemarkedet i Alkmaar om fredagen og prøv de mange oste.'
empty
emptyemptyemptyemptyemptyemptyempty
emptyemptyemptyemptyemptyemptyempty