Cykelture på campingferien

Cykelture på campingferien

Her er det uden tvivl sjovere at køre på to hjul og ikke fire. 

Det skønne ved en campingferie er, at du kan bruge din tid, som du vil, og endelig gøre, hvad du har lyst til. Og hvis du kan lide at cykle - uanset om det er for sjov, hvor det går stille og roligt derudad, eller mere ambitiøst på udfordrende cykelruter - så er en campingplads i smukke omgivelser det helt rigtige sted for dig. Du behøver ikke nødvendigvis at medbringe din egen cykel til dit tohjulede eventyr. På mange af vores campingpladser har du mulighed for at leje cykler. Og hvis ikke, kan vores kollegaer på campingpladsen være behjælpelige med info om nærmeste udlejningssted. Så puds din cykelhjelm, og begynd at planlægge dit næste eventyr ...


Hvorfor cykelferie?

Fra vores campingpladser kan du hurtigt komme ud til åbne veje og cykelstier, hvor der for det meste kun er begrænset trafik. Disse pladser er et perfekt udgangspunkt for en cykelferie (eller en ferie, hvor du ønsker at cykle).

En cykeltur er en fantastisk måde at holde sig i form på, du tilbringer tid sammen med familien på en anden måde en normalt, og opleve steder, du aldrig ville komme til i bil.


Så sæt dig i sadlen og glæd dig til en sommer fuld af nye indtryk:

Cycling holidays in Europe, road cycling, leisure cycling

Følg dine cykelhelte

Start cykelruten fra en campingplads i nærheden af en Tour de France rute, eller en anden fantastisk cykelrute, og vis alle, hvad du kan. Det behøver ikke nødvendigvis at være de berygtede 21 sving i Alpe d'Huez eller de svingende bakker i Pyrenæerne. Eller gør det?

Tag på opdagelsesrejse

Europa byder på utallige fantastiske cykelruter, der fører gennem uberørte skove, gamle landsbyer og til afsidesliggende bugter. Mange ruter starter lige uden for vores campingpladser. Start udflugten lige udenfor din hoveddør!


Super regioner til en cykelferie

Nogle af vores destinationer er særligt velegnet som udgangspunkt for en cykelferie.

Tag et kig på nogle af vores anbefalinger, og så kan du begynde at planlægge din rute med det samme.


Cycling holidays in Croatia

I Kroatien er der utallige muligheder for at dyrke cykelsport! Bare på halvøen Pag er der 14 officielle cykelruter – fra helt nemme til meget krævende ruter. I Istrien kan du se frem til at opleve de smukkeste kyststrækninger. Udover ruter på cykelsti er der også flere muligheder for mountainbikekørsel. 

Oplev Kroatien ›
Cycling holidays in Jura, France

Jurabjergene er med sine bakker, men dog ikke alt for svære terræn, de mange flotte søer og charmerende landskab, ikke kun populært til vandreture. Denne landlige og romantiske del af Frankrig byder på skønne oplevelsesrige cykelruter, hvor både nybegyndere og øvede cykelryttere kan blive udfordret i bjergene. 

Oplev Jurabjergene ›
Cycling holidays in Pyrenees, France

De franske Pyrenæer byder på ruter, som selv den erfarende rytter vil synes er udfordrende! Udsigten fra Pyrenæerne kan ikke beskrives – den skal opleves. Så på toppen af ruten venter også en oplevelse udover det sædvanlige, når du velfortjent kan betragte de smukke omgivelser. 

Oplev Pyreæerne ›

I Loire kan du glæde dig til at opleve utallige berømte slotte, charmerende landsbyer og utallige vinmarker. Terrænet i Loire er ret fladt, så alle kan være med uanset niveau. Solen er desuden ikke så stærk her, som den ofte er nede sydpå, så det giver ganske optimale forudsætninger for gode stunden i sadlen. 

Oplev Loire ›
Cycling holidays in Vendee, France

Takket være Vendeés flade og brede kystruter er regionen meget velegnet til cykelture. De charmerende kystbyer er oplagte til at holde små pauser og nyde atmosfæren og måske en lille forfriskning. Og hvis timingen er rigtig, så kan du endda opleve den smukke solnedgang, når dagen går på hæld. 

Oplev Vendée ›

Vores anbefalinger til cykelentusiaster. 

Hvis du drømmer om en rigtig cykelferie, så vil det være oplagt at starte ferien på en af de følgende campingpladser. Beliggenheden her er det perfekte udgangspunkt for oplevelser på to hjul. Planlæg ruten hjemmefra, download en app eller spørg om kort over cykelruter på det lokale turistkontor eller i campingpladsens reception. 

Cykling på campingferien
Cycling holidays in The Netherlands, Holland cycling holidays
Cycling holidays in The Netherlands, Holland cycling holidays
Cycling holidays in Italy, Italian Lakes, Lake Garda cycling
Cycling holidays in Loire, France
les mouettes campsite, brittany
Cycling holidays in Spain, Costa Brava
Radsport im Eurocamp Urlaub
jungfrau campsite, switzerland

Camping Jungfrau, Schweiz

Vandfald, skarpe kurver og imponerende højder venter i de schweiziske Alper. Her er en god portion erfaring med stigninger og udholdenhed helt sikkert en fordel! 

Camping Jungfrau ›
Cycling holidays in France, the French Alps

La Ravoire, Alperne

Fra denne campingplads har du et super udgangspunkt, hvis du er en øvet cykelrytter. Herfra åbner det franske Alpelandskab sig, og byder på bjergpas og ret hårde cykelruter. 

La Ravoire ›
Cycling holidays in France, the French Alps

Camping Les Fontaines, Alpen

De lidt mindre kendte bjerge i området ved Annecy er ikke helt så stejle som andre bjerge i området, men du er stadig sikret en hel fantastisk udsigt fra toppen! 

Camping Les Fontaines ›
baia domizia campsite

Baia Domizia, Syditalien

Kyststrækningen ved Sorrent kræver en god portion energ og erfaringi, men den vil uden tvivl forblive i dine erindringer, for omgivelserne er virkelig skønne! 

Baia Domizia ›
Cycling holidays in Pyrenees, France

Airotel Pyrénées, Pyrenæerne

Denne campingplads ligger i nationalparken, som tæller utallige imponerende bjergpas. Her både begynder og ender virkelig gode cykelruter mere eller mindre direkte udenfor hovedøren. 

Airotel Pyrénées ›
Cycling holidays in Spain, Costa Dorada

Playa Montroig, Costa Dorada

Hvis du har brug for en pause fra afslapningen, så byder denne campingplads både på et fitnessrum, tennisbaner, dykkerfaciliteter og naturligvis cykelruter – fra helt fladt til meget kuperet terræn.

Playa Montroig ›