Ferie ved floden for familier og par


Det er vidunderligt afslappende at opholde sig ved en flod ... uanset om du bare vil glemme hverdagens stress og jag eller om du vil være aktiv på vandet.  

En ferie ved floden lover dage med sjov og gode oplevelser for hele familien. 

Hop i en kajak og nyd en smuk tur ned ad den glitrende Dordogne, udforsk den naturlige stenbro Pont d'Arc over Ardèche på helt tæt hold, cykl langs Loires landskab med sine mange slotte eller tag på fisketur ved bredden af Durance-floden i Provence. 

Find dit ferieparadis 

Der er mange floder rundt omkring i Europa, hvor man kan tilbringe en skøn ferie! F.eks. har Spanien og Italien mange smukke flodlandskaber - eller hvad med et ophold på den dejlige Canal du Midi i Languedoc (skønt det teknisk set ikke er en flod), hvor du kan cykle eller gå i skyggen af de mægtige platantræer langs bredden. 

 

Tag en slapper ved flodstranden, mens børnene leger med alt, hvad de kan finde på kysten, og nyd en svømmetur i det dejligt kølige vand. Fordi der ikke er bølger i en flod, som der kan være på stranden, er det perfekt til at fjerne vandfrygt hos børn og gøre dem glade for vand. .

Muligheder for svømning & solbadning:


Svømning og fiskeri ...

er muligt mange steder i Jurabjergene, f.eks. ved Camping Le Val de Bonnal, med direkte adgang til sø.


Dyk ned ...

i det klare vand ved Loire, som er opvarmet af solens stråler. Overnat f.eks. på Camping Domaine de la Brèche.


Oplev ...

Ardèche-slugten og Pont d'Arc direkte fra floden. Bagefter er der mulighed for afslapning og wellness på Camping Les Ranchisses.

Oplev landskabet og skjulte badespots fra vandet - måske med kano, kajak, robåd eller cykelbåd. Start alene eller tag på en guidet kanotur, hvor hele gruppen følges ad fra start til slut.  

Muligheder for kano- und kajakture:


På med redningsvesten ...

og afsted på tur. Tag på flodsafari i Bretagne fra campingpladsen Ty-Nadan.


Ro tilbage ...

til fortiden. Langs Vézère er der huler, hvor der er fundet gamle hulemalerier. I nærheden: Camping Le Paradis.


Hold vejret ...

når du beundrer Dordognes smukke kalkstensklipper. Overnat i mobilhome på Camping Le Moulin de Paulhiac.

Forestil dig en smuk fransk landsby, eller lille landsby i Østrig, hvor chancerne er gode for, at en flod eller i det mindste en strøm løber forbi. Vi har masser af campingpladser, hvor en gåtur langs vandet fører dig til din nye lokale yndlingsrestaurant, der serverer fantastiske lokale råvarer. .

Gode madoplevelser finder du f.eks. her:


Croissanter til morgenmad...

med udsigt til den smukke Dordogneflod, som risler forbi Camping Le Capeyrou ved Beynac-et-Cazenac.


Lækker mad ...

er også en garanti i Italien, f.eks. i Borghetto, på en lille restaurant ved floden Mincio. I nærheden ligger Altomincio Family Park.


Find din yndlingsrestaurant ...

for eksempel i østriske am Inn og nyd "Tiroler Spezialitäten". Ikke langt defra: Camping Natterer See.

... eller ridning ... uanset hvilken type bevægelse du foretrækker, behøver du ikke blive våd for at tilbringe en dag ved floden. Gå en tur eller cykl langs kysten og nyd udsigten.  

Muligheder for cykel- og vandreture:


Oplev ...

 de dramatiske flodlandskaber ved Chassezac enten til fods eller på moutainbike i nærheden af Camping Le Ranc Davaine.


En ridetur ...

gennem det smukke landskab i Provence er enestående! Der er mulighed for ridning i nærheden af Les Rives du Luberon.


Bjergvandring ...

eller klatring? Camping Sole di Sari på Korsika er et perfekt udgangspunkt for mange udendørsaktiviteter.


Fantastiske flodregioner

Tre spil til en vidunderlig dag ved floden

De fleste børn er vilde med vand og elsker at plakse rundt. Det er dog vigtigt at være forsigtig, når man leger ved floden, så ingen glider og falder.
Tip: Tag badesko med, og evt. en pakke med plaster, så er du forberedt på små uheld.

Bådregatta
En super aktivitet er at bygge et lille skib af grene, bark og et blad som sejl. Måske hjælper mor eller far med kniven og borer et hul til grenmasten. Bådene placeres derefter på vandet på et let tilgængeligt sted ved åen eller floden. Det er bedst at sætte et mål (ikke for langt væk) på forhånd, så kan sejladsen begynde. Vinderen får en is. Alternativt kan skibe naturligvis også foldes fra papir.

Kast sten over floden
Hvis floden ikke er for bred, kan I lave en konkurrence om, hvem der kan kaste længst eller ramme et bestemt sted på den anden side af bredden. Bare husk, at der ikke må være personer tæt på, som kan blive ramt ved et uheld. Alle samler en håndfuld sten (med gode flyveegenskaber, selvfølgelig). Vinderen er den, der kan kaste længst eller ramme tættest på målet flest gange.

Hvem bor ved floden?
Hvis floden ikke er for bred, kan I lave en konkurrence om, hvem der kan kaste længst eller ramme et bestemt sted på den anden side af bredden. Bare husk, at der ikke må være personer tæt på, som kan blive ramt ved et uheld. Alle samler en håndfuld sten (med gode flyveegenskaber, selvfølgelig). Vinderen er den, der kan kaste længst eller ramme tættest på målet flest gange.p>