De bedste campingpladser ved stranden

Eurocamp beach holidays, beside the beach, beach locations, holidays by the beach

Strandferie: Vågn op til havets brussen, mærk sandet mellem tæerne og nyd den smukke udsigt over havet. Lyder det godt? De fleste af vores campingpladser er tæt på stranden eller har direkte adgang til stranden. Her finder du 12 campingpladser, der ligger direkte på en smuk strand.

Længere nede på siden finder du også:
✔ En pakkeliste til stranden
✔ Aktivitetsidéer til børnene på stranden
✔ Insider-tips fra de rutinerede ;-)

 

Find jeres campingferie i nærheden af strand 

Uanset om du længes efter at dyppe tæerne i strandkanten, gåture langs kysten eller hyggelige aftenmåltider på havnen, så er alt det samt frisk havluft og solskinskysset hud en garanti.

   Vores campingpladser med direkte strandadgang ›

Find dit eget lille paradis på Crozon-halvøen, ved Bretagnes smukke strande, eller tilbring eftermiddagen med at udforske bugt efter bugt på den vilde og smukke kyst på Costa Brava.

Muligheder for sandklitter & strand:


Find et godt spot ...

på den fortryllende strand Chia på Sardinien - ikke langt fra campingpladsen Bella Sardinia.


Tag på cykelture ...

langs den dalmatiske kyst til en smuk kroatisk bugt, direkte fra Zaton Holiday Resort.


Slap af over en picknick ...

midt i de rødlige klipper ved Perros Guirec, i nærheden af Les Mouettes, Bretagne.

Små vandhunde elsker flade strande og lavt vand, som ved Adriaterhavskysten, som er meget populær blandt børnefamilier. På spanske Costa Verde kan børn lege i timevis, i det bløde sand, eller plaske i vandkanten ved den franske middelhavskyst.

Muligheder for vandsjov:


Vilde vandrutsjebaner ...

venter i Aqualandia Caribe Bay, Lido de Jesolo! Vandlandet er et super alternativ til stranden og ligger ikke langt fra  Camping Waikiki.


Kite-flyvning ...

 eller windsurfing og hyggelige stunder med sandslotte ved Camping Roompot Beach, Kamperland, Holland.


På board eller i båd ...

kan I nyde en dag på vandet ved Birarritz. Ikke langt derfra: Camping Le Ruisseau.

Nyd de hjemmelavede pizzaer på den venetianske riviera i den livlige ferieby Lido De Jesolo, oplev de handlende på den livlige strandpromenade i Cambrils, Costa Dorada eller hyg jer på familievenlige restauranter i Platja de'Aro, Costa Brava.

Muligheder for strandbarer & farverige lys:


På souvenir-jagt ...

og galleribesøg i kunstnerbyen Collioure, Roussillon, i nærheden af Camping Criques de Porteils.


Nyd de mange tilbud ...

i den familievenlige by Frejus med dens butikker, caféer og underholdningsmuligheder, i nærheden af Club Colombier, Côte d'Azur.


Luftig candyfloss ...

samt sjov og ballede er der masser af i Europark Vias, Cap d’Agde, i nærheden af Camping Le Beach Garden.

De gode og pålidelige bølger i Biarritz, i det sydvestlige Frankrig, har tiltrukket verdens bedste surfere i årtier. Kør længere op ad kysten til Vendée til kilometerlange strande eller nyd en vandretur til Massif d'Esterel. 

Muligheder for klipper og høje bølger 


Gå en tur ...

langs den fortryllede kystlinje Napoli eller Capri - kun en kort bådtur fra Camping Baia Domizia i Campania.


Langs havet ...

løber kyststien Sentier Littoral. Et område på Saint-Tropez-halvøen er særligt smukt. Overnat på Camping Holiday Marina Resort.


Tag på vandretur ...

langs den bjergrige kyst, hvor det dufter skønt af krydreurter, på øen Korsika og overnat på   Camping Marina d'Erba Rossa.


Regioner med super strande

En pakkeliste til strandturen


Her har I en liste med de vigtigste ting til en strandtur:
 
✔  Solcreme med en passende solbeskyttelsesfaktor - selv tidligt på sæsonen, i maj og juni, kan solen være lige så stærk som i august.
✔  En hat med skygge og solbriller til beskyttelse mod direkte sollys - et must for børn, men heller ikke dårligt for voksne.
✔  En parasol eller telt, fordi der normalt ikke er nogen skygge på stranden. Det kan også bruges som vindskærm på køligere dage.
✔  Tilstrækkelig med drikkevand - den salte havluft gør dig hurtigt tørstig, og påfyldning ved strandbaren bliver hurtigt en dyr fornøjelse.
✔  Snacks til mellemmåltider - f.eks. frugt- eller müslibarer giver ny kraft til sjov og leg ved vandet.
✔  Liggeunderlag eller tæpper/håndklæder som base på det varme sand og håndklæder til at tørre af.
✔  Svømmetilbehør (badevinger, finner, snorkel, dykkerbriller, badesko).
✔  Strandlegetøj: skovl, forme, spand, fodbold, strandtennissæt...


Disse fem aktiviteter gør en dag på stranden uforglemmelig for dine børn!

For mange voksne er det skønt at ligge på stranden og slappe af. For børn skal der gerne ske noget, ellers bliver det kedeligt. Heldigvis er der masser at lave på stranden! Med en skovl, spand og nogle kugler i strandtasken, er en god og begivenhedsrig dag på stranden sikret.

Tip: Spil med i starten og vær med til at vække begejstring for spillet - bagefter synker børnene hurtigt ind i deres egen verden og fortsætter med at lege alene - selvfølgelig altid under opsyn af en voksen. 


Byg det flotteste sandslot
Alle kender denne klassiker. Med en skovl og en spand (eller bare med hænderne) kan I bygge vidunderlige sandslotte. Et særligt højdepunkt er voldgrave, hvor vandet kan løbe igennem! Det hele kan naturligvis også dekoreres med skaller og sten. Lav en konkurrence ud af det: Hvem skal bygge det flotteste sandslot? 


Byg en kuglebane
Til dette skal I have et par kugler med jer. Lav en stor bunke sand, som skal fugtes lidt med vand og samles, så bunken føles fast. Tegn derefter en rullesti til kuglerne med hænderne fra top til bund. I kan også tilføje mere udfordrende elementer som tunneler og broer. 


Længdespring i sandet
Skal der lidt bevægelse med i legen? Så er længdespring en god idé! Alt hvad I behøver til dette er en markør i sandt. Hvem kan hoppe længst? I kan blot måle springafstanden ved hjælp af fodsporene i sandet. 


Hvem er den bedste vandbærer?
Placer to beholdere af samme størrelse på stranden. To personer skal nu dyste og løbe hen til hver sin beholder med vand og øse vand op med en skovl, eller deres hænder, bringe det tilbage og fylde det over i et tomt krus. Den, der først får sit krus fyldt til randen, vinder!


Tildækning af sand
Lad børnene begrave dig i sand. Det er super sjovt, når du skal ud af sandet igen. Din fordel: du kan f.eks. læse noget imens eller blot slappe af (OBS: Lad ikke dine børn lege denne leg alene uden opsyn!).


(Hemmelige) tips til en dag på stranden

Vi har samlet et par tip fra erfarne feriegæster, der kan gøre en dag på stranden lidt mere afslappet. Måske er der noget for jer?

Hvad skal man gøre med værdigenstande, når man går i vandet? 
Et spørgsmål, der ofte bliver stillet: Hvad skal man gøre med sine værdigenstande, når alle ønsker at gå i vandet sammen? Først og fremmest skal du selvfølgelig kun tage det væsentlige med dig. For at beskytte resten mod tyve er der et par nyttige tricks! 

Den camouflerede solcreme: 
Find en tom flaske solcreme, fjern låget, og brug en skarp kniv eller en saks til at forstørre åbningen. Pas på ikke at fjerne den del, der holder låget. Skyl beholderen og voilá - du har et super skjulested til nøgler, penge, kort, armbåndsur osv. 

Den skjulte skat:
Tag et par tætte beholdere med til jeres værdigenstande, for eksempel fryseposer eller en Tupperware-beholder. Pak værdigenstandene i beholderen og grav den ned i sandet. Men pas på! Sørg for, at stedet er let at finde igen, f.eks. ved at markere det med en muslingeskal. 

Vandtæt smartphone taske: 
Med en vandtæt taske til mobilenheder er det muligt at tage telefonen med i vandet. Når du køber tasken, skal du sørge for, at den responderer på touch screen, for så kan du endda tage billeder i vandet! Selvfølgelig beskytter posen også mobiltelefonen mod sand. Men husk, at disse vandtætte tasker normalt kun virker indtil en vis dybde. Vandtætte tasker eller etuier til smartphones er tilgængelige online og i mange mobiltelefonforretninger. OBS: Efterlad aldrig din smartphone i den brændende sol!

Skjulestedet i bogen:
Har du en gammel bog, som du ikke kunne lide særligt godt? Brug det til at skabe et skjulested til dine værdigenstande. Med en skarp kniv eller saks skal du blot skære et rektangulært rum midt på siderne. Men lad den første og sidste side være intakte. Et dejligt skjulested som fra en agentfilm!

Don’t stop the music: højttalere på stranden 
Hvis du ikke vil undvære dine yndlingssange, mens du nyder solen, er der også en løsning til dette: vandtætte Bluetooth-højttalere, som du kan oprette forbindelse til din smartphone uden kabler. Dobbelt fordel: derhjemme kan du bruge højttalerne på badeværelset hele året rundt. Bemærk: Vær opmærksom og sørg for ikke at forstyrre de andre strandgæster!

God timing:
Undgå middagsvarmen på stranden: Især i Sydeuropa kan varmen hurtigt blive trykkende og stresse kredsløbet. Det er bedre at komme om morgenen og f.eks. nyde frokosten på en god restaurant. Hvis der stadig er energireserver tilbage om eftermiddagen, kan du tage en anden runde på stranden eller starte aftenen på en anden måde. Sådan får du mest muligt ud af en feriedag.