Camping ved Loire

Familieferie i Loire

Besøg Loire

På den anden side af Normandiet og Bretagne ligger den vidunderlige Loire-dal med sit frodige landskab, bakker og de storslåede vinslotte. Men fordi vi ved, at de fleste Eurocampister sætter pris på en blanding af solskin og kultur, ligger mange af vores campingpladser i Loire ved floden eller en badesø.

explore loire

Opdag Loire

Der er masser af adspredelse for Eurocampister ud over de storslåede slotte. Atlanterhavskysten ved Vendée er lige inden for rækkevidde og her kan man opleve forfriskende udsigter, århundreder gamle landsbyer og prøve vandsportsaktiviteter. Loire kan prale af nogle skønne byer, såsom Tours, Orleans og Montrichard og ikke at forglemme Le Mans, som er lige så berømt for sin storslåede katedral som for sine hurtige racerløb.

feel Loire

Mærk Loire

Efter sigende er der mere end 1000 eventyrslotte i Loire. Desværre får man ikke en præmie for at besøge dem alle. Loire er også – og med rette – kendt som Frankrigs have, så dem med hang til druer vil føle sig særligt hjemme her, da der er endnu flere vingårde end slotte. Nogle helt fantastiske vine stammer herfra og på de berømte vinture kan man få en smagsprøve eller to.

Taste Loire wine

Smag Loire

Wenn es um die Küche geht, so ist es schwer, hier etwas wirklich Typisches zu finden. Dank der Nähe zum Atlantik bekommt man eine hervorragende Auswahl an Fisch und Meeresfrüchten, die meist mit Gemüse aus der Region serviert werden. Neben dem guten Essen gibt es natürlich auch die guten Weine der Region wie Sancerre, Pouilly-Fumé, Saumur und Vouvray.

Loire Top 5 Attractions
Chateau D’Azay-le-Rideau

Château D’Azay-le-Rideau

Azay er med sine 500 år et af de tidligste renæssanceslotte, og det illustrerer med sine eventyrlige tårne og spir overgangen fra gotik til renæssancestil. Slottet er beliggende på en lille ø i floden ved navn Indre, og med sit billedskønne ydre er dette château et af de mest populære i Loire-dalen.

Château de Chambord

Château de Chambord

Stort er smukt, når det drejer sig om Château de Chambord. Denne storslåede renæssancebygning - efter sigende delvis tegnet af Leonardo da Vinci - er storebroren til alle slotte. Slottet spænder over mere end 35 km stenvægge og er beliggende i et skovrigt landskab på mere end 13000 hektar.

Le Mans

Le Mans

Le Mans er mest berømt for det 24-timers racerløb, men byder også på Vieux Mans, den gamle, befæstede bykerne, som er omkranset af de mest velholdte gallisk-romerske mure i hele Frankrig. Cathédrale St-Julien er også en udsøgt romansk overraskelse.

Tours

Tours

Middelalderbyen Tours er Loire-dalens hovedby og her kan man opleve en nydelig gotisk katedral, den smukke gamle bydel og smalle gader fyldt med stilfulde butikker, livlige barer og caféer samt fantastiske restauranter. Når du besøger byen, er der sandsynligvis gang i et af de farverige gademarkeder.

Troo

Troo

Den skønne landsby Troo, hvor alle huse er opført i huler, som er hugget direkte ind i de hvide klipper højt over Loire-floden, har i århundreder givet sikkert logi for sine beboere. De ældste bebyggelser stammer fra det 12. århundrede og er den dag i dag stadig i efterspurgt som feriehuse for det bedre borgerskab i Paris.

Hvordan er vejret?